REKLAMI GEÇ

TUREKS

İlimizdeki toplu taşıma işini üstlenen Tureks firması, ilimize alışmasına karşın, bir türlü sistemini oturtamadı. Her geçen gün biraz daha toplu taşıma olayı normale girmesi gerekirken, arap saçına dönüyor. İlkönce Tureks’in araçlarının yeni olmasından mıdır nedir, şoförleri kendilerini “hususi otomobil” kullanıcısı sanırcasına, “son gaz” ilerliyor. Hatta yollarda, önlerinde biraz ağır giden otomobil varsa, korna sesini ninni niyetine dinlersiniz. Toplu taşıma araçları bu denli hızlı gider…

/ DENİZLİHABER / 23 Şubat 2010 Salı, 13:43

İlimizdeki toplu taşıma işini üstlenen Tureks firması, ilimize alışmasına karşın, bir türlü sistemini oturtamadı. Her geçen gün biraz daha toplu taşıma olayı normale girmesi gerekirken, arap saçına dönüyor.

İlkönce Tureks’in araçlarının yeni olmasından mıdır nedir, şoförleri kendilerini “hususi otomobil” kullanıcısı sanırcasına, “son gaz” ilerliyor. Hatta yollarda, önlerinde biraz ağır giden otomobil varsa, korna sesini ninni niyetine dinlersiniz.
Toplu taşıma araçları bu denli hızlı gider mi bilmem ama, ne hikmetse bizim şoförlerimiz çok hızlı.. Bu durumda, eğer otobüsün içinde ayakta gidiyorsanız, bir sağa bir sola gitmeniz, oturuyorsanız, yerinizde sallanmanız çok normal. Ayaktaki yolculardan, “boş bulunup” tutunamayanların çok yerlerde süründüğünü gördüm..

Hızlı gitmelerinin sebebini sordum,
“Kendilerine verilen sürede güzargahları dolaşıp, durağa gelmesi gerektiği için, duraklardaki indi bindilerdeki duraklamalar yüzünden bir türlü saatleri tutturamadıkları için” hızlı gidiyorlarmış..
İyi de, benim suçum ne?
Neden bunca zahmeti ben çekiyorum?

Neden doğru dürüst saat ayarlaması yapılmıyor?
Bence zaman meselesi, güzargah üzerinde indi bindiler dahil olmak üzere saat tutularak tesbit edilir, buna biraz da fazladan ilave edilerek gerçek zaman ortaya çıkartılır.
Galiba Tureks bu zaman ayarlamasını işin başında böyle yapmadığı için, Bütünşehir olmamız ile birlikte bazı güzergahların ortaya çıkmasından bu olay kaynaklanabilir. Ama tedbiri alacak olan da yine kurumdur.

Hatta bazı şoför arkadaşlar, gecikmeler yüzünden normal güzergahlarını bırakarak, halka çile çektirircesine son durağa en kısa yoldan nasıl gidilecekse o yoldan gitmeyi tercih ediyorlar.
Ben Dokuzkavaklar Mahallesinde oturuyorum. Bizim mahalleye giden Karşıyaka otobüsü, kaç kez zamanında durağa gelmediği için normal şartlarda 2. Ticari yol güzergahı ile gitmesi gerekirken, Üçgen meydanından dolaşarak Atatürk Caddesi-Delikliçınar aracılığı ile son durağa geliyor. Tabii Bayramyerinde işi olanlar veya garajda inmesi gerekenler bu güzergah ile tepetaklak oluyorlar.

Hele altyapı çalışmaları başlıyalıdan beridir, son durağın neresi olduğunu bile hatırlamıyorum.
Vatandaşlar da konu hakkında bilgilendirilmediklerinden rastgele bir toplu taşıma yapılıyor. Öğretmenevi önündeki durak altyapı çalışmaları ile kapatıldığı için, son durak önce valilik yanı idi, sonrasında Hastane caddesi üzerinden dolaşılarak bayramyeri’ne taşındı. Ama bir kez otobüsler, boş buldukları yerlerde durmaya başladılar. Böyle şey olur mu?

Tureks firması, lütfen bu karmaşıklığı önlemek için, zaman meselesinden yol değiştiren otobüslerin normal güzergahlarında gitmeleri için, en önemlisi de yaşlı ve hastalarımız ile sakatların bulunabileceği düşünülerek otobüs şöförlerinin azami hızda gitmelerini sağlayınız..
Yoksa, bu toplu taşıma değil, Jet taşıma olacak…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı