REKLAMI GEÇ

TUREX ŞOFÖRÜ, BU SARI BASIN KARTI!

Turex ilimizdeki toplu taşımacılık olayını üstendikten sonra çeşitli yazılar yazdım. Bu yazılarımda zaman zaman eleştiriler, zaman zaman da teşekkür mahiyetinde oldu. Amacım, kimseyi rencide etmeden eksiklikleri söylemek, güzel olanı dile getirmekti. Özellikle iyi yapılan her işin arkasında olduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü bu şehir bizim, Turex de bizim halkımıza hizmet ettiği için onlar da bizim. 12 Haziran genel seçimlerinde, üst yapı çalışmaları sebebiyle otobüs güzergahları…

/ DENİZLİHABER / 5 Eylül 2011 Pazartesi, 11:19

Turex ilimizdeki toplu taşımacılık olayını üstendikten sonra çeşitli yazılar yazdım. Bu yazılarımda zaman zaman eleştiriler, zaman zaman da teşekkür mahiyetinde oldu. Amacım, kimseyi rencide etmeden eksiklikleri söylemek, güzel olanı dile getirmekti.
Özellikle iyi yapılan her işin arkasında olduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü bu şehir bizim, Turex de bizim halkımıza hizmet ettiği için onlar da bizim.

12 Haziran genel seçimlerinde, üst yapı çalışmaları sebebiyle otobüs güzergahları sık sık değiştiğinden psikolojisi bozulan şoförler, kendini bilmez birkaç AKP sempatizanı basın mensubu tarafından probagandist olarak suçlanmasına rağmen, onlara sahip çıkan da yine biz olduk. Çünkü, gerçekten Denizli Belediyesinin üst yapı çalışmaları sırasında bir gün önce gittiğin güzergah ikinci gün kapalı oluyordu. Hatta bitti denilen yerlerde bile yolların kapalı olmasını yadırgamıyorduk.

Ben, belediye otobüsü ile işime gelip gittiğimden Turex çalışanlarının durumunu en iyi bilen insanlardanım. Hatta onlarla sık sık tartışan da benim.

Çünkü, neden bilmiyorum. İşe yeni alınan her şoför, SARI BASIN KARTımı gösterdim mi, hemen “Bu geçmiyor” yaftasını yapıştırıyor. Sonra da başlıyoruz tartışmaya.
Aylardır Sarı Basın kartının nasıl olduğunu, ücretsiz seyahat etme hakkımın kanuni bir hak olduğunu anlatıp duruyorum. Kimi şoför arkadaşlar anlıyor. Anlıyor ama; sarı basın kartları kendilerine gösterilmediği, tanıtılmadığı için içlerinde tereddüt kalıyordu.

Ama bazı şoför arkadaşlar var. Direksiyona geçtimi, kendilerini -haşa- Allah sanıyor. Gururlu, dik başlı ve halkı küçümseyen tavırları ile basıyorlar gaza. Bana göre, insan psikolojisinden anlamayan bu şoför arkadaşların direksiyon başına geçmeden önce eğitimden geçirilmesi şart.
İşte onlardan birisi geçtiğimiz günlerde yine karşıma çıktı. Geçtiğimiz Cuma akşamı 7 numaralı otobüsü kullanan şoför arkadaşı daha önce hiç görmedim. İlk kez gördüm o gece. Gazetenin olduğu yerden bindim. Kart gösterdim. -galiba gözleri de az görüyordu yakını- kartı inceledi. Bir şey anlamadı.
– Nedir o?
– Sarı basın kartı
– -Sarı basın kartı geçersiz arkadaşım.
– -İyi bak. Bu kartın geçersiz olduğundan emin misin? Başbakanlıktan verilen bu kart, nüfus cüzdanı yerine geçiyor. Sen nasıl geçersiz dersin?
– (Kendisinden oldukça emin) Arkadaşlar, bana geçmiyor dedi.
Sarı basın kartının ne olduğunu bilmiyor, gazetecilerin kullandığını da bilmiyor. Ama sarı kartı geçersiz diye kulaktan dolma duymuş, ona göre bana geçersiz diyor.
O anda, bizi izleyen otobüsdeki insanlara karşı mahçup olduğuna mı yanarsın, şoför ile tartışarak zaman geçirdiğinemi yanarsın. Yoksa, otobüsün bekleyerek geçen zamanamı yanarsın. Kendimi zor tuttum. Daha fazla uzatmayarak arkaya geçtim.

Otobüslerdeki izleme kamarasına bakarak bu tartışmayı Turex yönetimi öğrenebilir.
Sarı Basın Kartı’nın ön yüzünü yayınlıyorum. Sevgili Turex yönetimi bu kartı şoförlerine, özellikle yeni işe aldıklarına öğretsin, belletsin. Hiç olmazsa, şoförlere kısacık bilgi verilsin ki, bizde beleşçi durumuna düşmeyelim.

Daha da önemlisi, ilk zamanlar otobüslerde geçerli olan kartların fotokopileri asılı bulunuyordu. O zamanlar bu tür tartışmalar çıkmıyordu. Şimdi onlar kaldırıldı, şoförlerde bilmeyince -öğretilmeyince- bu tür tartışmalar yaşanıyor.
Değerli Turex yönetimi, şoförleriniz ile tartışmaktan bıktım. Ben, her şoför değişiminde bu stresi yaşamak zorunda değilim. Ya dediğim gibi; şoförlerinizi eğitin, ya da bize “kartlarınız geçersiz” deyin ki, bizde durumumuzu bilelim.

Denizli’de zaten az sayıda olan Sarı Basın kartı konusunda bu kadar sık tartışmanın yaşanmasını istemiyorum. Bu konuda gereğini yapacağınızdan da şüphem yok.
Saygılar sunuyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı