REKLAMI GEÇ

“Yer bulamamıştık”

“Yer bulamamıştık”

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışmalarının yapılmadığı belirlenen Acıpayam Devlet Hastanesi’nin durumunu, Sağlık Bakanı Akdağ’a soran Denizli Milletvekili Ertemur’a, Bakan Akdağ’dan “Acıpayam Devlet Hastanesi’nin deprem güçlendirmesi yapılmadı. Çalışma başladı ancak, hastane olarak kullanılacak bina bulamadığımız için hastaneyi boşaltamadık. Yeni yatırım için arsa temini çalışmaları devam etmekte olup, en kısa sürede yeni hastane binasının hizmete girmesi sağlanacaktır” cevabı geldi.

/ DENİZLİHABER / 23 Şubat 2009 Pazartesi, 01:00

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, basında, Acıpayam Devlet Hastanesi ile ilgili olarak “Çürük hastaneye kalite belgesi” başlıklı haberlerin yayınlanmasının ardından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması için hastanenin durumu ile ilgili TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vermişti. Akdağ, Ertemur’un sorularına verdiği cevapta, Acıpayam Devlet Hastanesi’nin depreme karşı güçlendirme çalışmalarına başlandığını, ancak bu çalışmanın, hastaneyi taşıyacak uygun bina bulunamadığı için bitirilemediğini söyledi.

İlçeye yeni bir hastane yapımının planlamaya alındığını ancak, mevcut hastane arsasının yetersiz olması nedeniyle yeni arsa arayışına girdiklerini belirten Akdağ, “Acıpayam Devlet Hastanesi’nin deprem güçlendirmesi yapılmamış olup; ilçeye Orman Bakanlığı’ndan ön izin alınan 7 bin < ?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />250 metrekareorman arazisi ile birlikte toplam 19 bin505 metrekareyüzölçümlü alana TOKİ ile yapılan anlaşma kapsamında yeni hastane yapılması planlanmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı