REKLAMI GEÇ

Yetkililer uyardı; “Halk açık alanlarda kalmalı”

Yetkililer uyardı; “Halk açık alanlarda kalmalı”

Acıpayam’da meydana gelen ve büyük korkuya neden olan 5.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yetkililerden uyarı geldi ve açık alanlara çıkılması istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2019 Çarşamba, 11:37

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, NTV’de katıldığı canlı programda, uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Acıpayam’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin çok ciddi bir deprem olmadığını ancak tedbiri de elden bırakmamak gerektiğini söyledi. Ersoy, vatandaşların da yetkililerin “Girebilirsiniz” demeden binalara ve evlerine girmemelerinde fayda olduğunun altını çizdi.

Bölgede yaşayanların açık alanlarda kalmasının daha güvenli olacağını ve bina kenarlarının tehlikeli olduğunu da belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bölgenin fay zonlarıyla çevrili bir bölge olduğunu belirterek, “Bu fay hattı Marmaris’ten, Çanakkale’ye doğru uzanan Denizli’nin de içine girdiği bir hat. Ana sarsıntıdan sonra gelen artçı depremler oldukça normal” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı