REKLAMI GEÇ

Yolsuzluk ‘YETER GARİ’ dedirtti

Yolsuzluk ‘YETER GARİ’ dedirtti

Acıpayamlılar, Girenizliler Derneği öncülüğünde, 40 yıldan bu yana yapılmayan Acıpayam-Dalaman Yolu’nun yapılması ve Dalaman Çayı’nın temizlenmesi için araç konvoyuyla ‘Yeter Gari’ eylemi yaptı.

/ DENİZLİHABER / 2 Eylül 2011 Cuma, 15:02

Girenizlililer Derneği’nin düzenlediği, ‘Yeter Gari’ eyleminde, Acıpayamlılar, yol isteklerini dile getirdi.
Acıpayam-Dalaman Yolu’nun yapılması ve Dalaman Çayı’nın temizlenmesini isteyen Acıpayamlılar, eylemde bir araya geldi. 40 yıldan beri yapılmayan 130 kilometrelik yolun yapılması için düzenlenen eylemde, 100 araçlık bir konvoy oluşturuldu. Acıpayam Otogarı’nda, dün sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde tamamlananeylemde, bir açıklama yapan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam-Dalaman Yolu’nun ve Dalaman Çayı’nın bölge açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Dalaman Çayı, başta Acıpayam olmak üzere birçok yerleşim yeri ve işletme tarafından kirletilmektedir. Bunun bilincindeyiz ve o nedenle buradayız. Yolun asfaltlanması ile Acıpayam’dan Dalaman’a giderken Gireniz Vadisi’nden geçilecek ve bu güzelliği herkes görmüş olacak. 130 kilometrelik yol yıllardır yapılmıyor. Yol yapılırsa şimdi 5 saat süren Acıpayam-Dalaman arası iki saate düşecek. Konuya dikkat çekmek için bu eylemi düzenliyoruz” dedi.

Girenizliler Derneği Kurucu Başkanı Sabit Kızılhan da Acıpayam-Dalaman Yolu’nun yapılması taleplerini duyurmak için böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyledi. Kızılhan, yolun yapılmasının yıllardır Acıpayam halkı tarafından gündeme getirildiğini, artık seslerinin duyulması için dernek olarak öncülük yaptıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından yaklaşık 100 araçla 300 kişi, Acıpayam’dan araç konvoyuyla yola çıktı. Yol güzergahındaki önde gelen yerleşim birimlerinde, araçlardan inilip yerel halka konu anlatıldı ve eyleme katılımları sağlandı. Dalaman’da bir müddet yüründükten sonra basın açıklaması yapıldı ve eylem sonlandırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı