REKLAMI GEÇ

196 kişiye arıcılık sertifikası

196 kişiye arıcılık sertifikası

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Serinhisar, Tavas, Çivril, Çal ve Bekilli ilçelerinde açtığı “Arı Yetiştiriciliği” kursana katılan 196 kişi sertifika aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Babadağ’da da bilgilendirme toplantısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2014 Pazar, 13:31

Babadağ’da düzenlenen “Sertifikalı Arı Yetiştiriciliği” kursu bilgilendirme toplantısına, Babadağ Kaymakamı Nebi Çanga, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen ve çiftçiler katıldı.

Türkiye’de arıcılık yapan işletme sayısı bakımından Denizli ‘nin 10. sıralarda bulunduğunu söyleyen Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Serinhisar, Tavas, Çivril, Çal ve Bekilli ilçelerinde açtıkları arıcılık kurslarını tamamlayan 196 kişinin sertifika aldığını söyledi.

Kutlu, “Bu gibi kursların amacı, ilimiz ve ülkemiz bitki florasından azami ölçüde yararlanarak insan sağlığı açısından önemli olan arı ve arı ürünlerinin (bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri) üretimini artırmak, Gezginci arıcılığı yaygınlaştırmak, dış satım olanaklarını araştırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmasını ve bu ürünlerin tüketimlerini artırmaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı