REKLAMI GEÇ

Babadağ geleceğe hazırlanıyor

Babadağ geleceğe hazırlanıyor

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin, GEKA desteği, Babadağ Kaymakamlığı ve Babadağ Belediyesi’nin ortaklığında Babadağ’da turizm analizi yapmak, ilçede turizm faaliyetlerini başlatacak yol haritasını oluşturmak, ilçeye gelecek yıllara hazırlamak amacıyla hazırlanan “Turizm Yolunda Babadağ” projesinin lansmanı yapıldı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2016 Cumartesi, 10:09

Dedeman Otel’deki proje lansmanına AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, CHP Milletvekili Melike Basmacı, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, çok sayıda Babadağlı katıldı.

turizm_yolunda_babadag-ic-1

ÖNCE YOL HARİTASI
BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, Turizm Yolunda Babadağ projesiyle ilgili sunumunda, yoğun göç veren ilçede yeniden değer üretebilecek sürdürülebilir bir ekonomik sistemin kurgulanmasını, Babadağ’da bir turizm analizi yapmayı, turizm faaliyetlerini başlatacak yol haritası oluşturmayı, Denizli turizminin çeşitlendirilmesine katkı koymayı amaçladıklarını vurguladı.

turizm_yolunda_babadag-ic-2

“BABADAĞLILAR BABADAĞ’I PLANLADI”
Bu çalışmada, literatür taramasıyla 3 ayda 3 binden fazla dotümanın tarandığını, atölye çalışmaları gerçekleştirildiğini, tüm bunların sonucunda 5 mekansal konsept tasarımın yapılmasının sağlandığını anlatan Kasapoğlu, “Çalışmalarla Babadağ’ın bir fotoğrafı çekildi, bir rapor hazırlandı. Yapılan analizde Babadağ’ın turizmden değer üretebilmesi için yapılması gerekenler, gelişme eksenleri, stratejiler ve faaliyetler listelendi. Babadağ için ilk profesyonel dokunuş yapıldı. Özetle Babadağlılar, Babadağ’ı planladı” dedi.

turizm_yolunda_babadag-ic-4

“BABADAĞ SİZİ RUTİNDEN UZAKLAŞTIRIR”
Babadağ’da öncelikle gelire dönüşebilecek değerleri “dokuma markası”, “butik otel ve yerel tatlar”, “Babadağ piknik alanı” olarak sıralayan Kasapoğlu, vizyonu da “Denizli’de turizmden en yüksek katma değeri üreten ve yaşayan bir Babadağ” olarak belirlediklerini, ayrıca farklı hedef kitle odakları için analizler gerçekleştirildiğini, ortaya “Babadağ’da kültürümü yaşayabiliyorum”, “Babadağ bana sakinlik ve huzur veriyor”, “Burada geçmişe gidiyorum ve bizi biz yapan değerlerimizi görüyorum”, “Babadağ hayatımızın bir parçası” şeklinde ortak bir görüş çıktığını, marka vaadi içinse “Babadağ sizi rutinden uzaklaştırır ve kendinizi yeniden keşfetmenize yardımcı olur” tespitinin yapıldığını söyledi.

turizm_yolunda_babadag-ic-3

ÖNCELİKLİ TURİZM YATIRIMLARI
Mekansal planlama atölyelerinde ortaya konulan görüşler doğrultusunda öncelikli turizm yatırımlarının neler olmasını da belirlediklerini ifade eden Kasapoğlu, “Geçmişten gelen kültürümüzü görünür kılmak için Babadağ Sanayi Müzesi önemli bir araçtır. Konaklamayı sağlayacak butik otel yapılmalıdır. Butik otelle sekronize olarak sokak yenilemesi gerçekleştirilmelidir. Babadağ’ın yayla imkanlarını hedef kitle açısından tercih edilebilir hale hale getirmek ve turizmden elde edilen katma değeri artırabilmek için Babadağ’ın doğal yapısına uygun, kaliteli tesisler, yani yeni nesil Babadağ yayla evleri oluşturulmalıdır” dile konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı