REKLAMI GEÇ

Babadağ’da keşkek şöleni

Babadağ’da keşkek şöleni

Babadağ’da UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri Listesi’ne alınan keşkek için şölen düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2014 Pazartesi, 15:40

Babadağ keşkeğinin, UNESCO Somut Olmayan kültür Miras Ulusal Envanteri Listesi’ne alınması ilçede sevinçle karşılandı. Karaçöplen Yaylası’nda düzenlenen geleneksel keşkek şölenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, ilçe belediye başkanları, davetliler ve Babadağlılar katıldı.

Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, her yörenin kendine özgü bir kültürü olduğunu belirterek, “Babadağ olarak bizim de keşkeğimiz var. Keşkek yöremizin kültürünü yansıtmaktadır ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri Listesi’ne alınmıştır. Bu bize büyük gurur vermiştir” dedi.

Başkan Zolan ise konuşmasında, kültürel değerlere her zaman sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, “Babadağlılar olarak ülkemizin dört bir yanından gelerek bugün Babadağ Keşkek Şöleni’nde buluştunuz. İnşallah bu birlik ve beraberlik her zaman daim olur. Her zaman güzellikler içersinde bir araya gelelim. Kültürümüzü ortaya koyan bu değerlerimizin devam etmesini temenni ediyorum. Dostluğumuz daim olsun inşallah” dedi.

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şölenimizin önderliğini yapan hayırsever Ahmet Kundak’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da Babadağımızın güzelliklerini hep beraber konuşmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, Babadağ Belediyesi ve milletvekillerimiz ile birlikte Babadağımızın ihtiyaç ve taleplerini yerine getireceğiz.”

KAZANLARIN BAŞINA GEÇTİLER
Konuşmaların ardından yemek kazanının başına geçen Başkan Zolan ve protokol üyeleri keşkeği karıştırarak pişmesinde yardımcı oldular.

Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Keşkek Şöleni’ne maddi ve manevi destek sağlayan hayırsever organize eden işadamı Ahmet Kundak’a teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı