REKLAMI GEÇ

Babadağ’ın kekiği paylaşılamıyor

Babadağ’ın kekiği paylaşılamıyor

Babadağ’ın yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen dağ kekiği, ticaretini yapmak isteyenlerle arıcılar arasında sorun oldu. Arıcılar,kekiğe eylüle kadar dokunulmamasını, yıllık 700 bin lira gelir sağlayan kekikçiler ise temmuzda hasadı yapmak istiyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 09:21

Bababdağ’ın dağ kekiği arıcılarla kekik toplayıcıları arasında sorun oldu. Doğal olarak yetişen ve toplayıcısına her yıl 700 bin lira dolayında gelir sağlayan yaban kekiğinden bal üreticileri de yararlanmak isteyince kriz çıktı.

FORMÜL ARANIYOR
Kekiği toplayıp satan Babadağlılar,hasada temmuz ayında başlayıp ağustos gibi tamamlıyor. Ancak, Babadağ kekiğinin ününü bilen arıcılar da bölgede uzun süre konaklıyor ve bal üretiminin tamamlanmasını bekliyor. Arıcılar,kekiğin eylüle kadar durmasını ve kovanların dolmasını istiyor. Kekikçiler ise eylülde kekiğin hasat edilemeyeceğini, edilse de para etmeyeceğini söylüyor.

KONU BAŞKANIN DA GÜNDEMİNDE
Arı ve kekikçilerin bu sürtüşmesi Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen’in de gündemine girdi. Demirezen, kimseyi mağdur etmeden değerli Babadağ kekiğindenherkesin yararlanması için formül üretmeye çalıştıklarını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na durumu bildirdiklerini söyledi.

VALİ DEMİR’DEN TALİMAT
Bu arada yaşanan sorun Vali Abdülkadir Demir’e de iletildi. Demir, 700 bin lira ekonomik değeri olan kekiğin hasat edilmemesinin büyük kayıp olacağını söyleyerek, “Bu konuda müdürlüğümüz koordinesinde bölge muhtarlarıyla, kekikçilerle ve arıcılarla bir toplantı düzenleyip,bu sorun çözülmeli. Kekikten hem bal üreticilerinin hem de kekikçilerin yararlanacağı bir formül bulunmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı