REKLAMI GEÇ

Dokumacılar kendi enerjilerini üretmek için kooperatif kuruyor

Dokumacılar kendi enerjilerini üretmek için kooperatif kuruyor

Babadağ’da dokumacılık yapan 3 bin aile kooperatifleşerek kendi elektriğini kendi üretecek. Belediye Başkanı Ali Atlı “Kooperatifleşme hamlesi ile hayata geçecek proje, Babadağ ve Kelleci’yi ihya edecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2020 Çarşamba, 14:53

Babadağ’da dokumacılık yapan aileler kooperatif çatısı altında birleşiyor. Kurulacak kooperatif ile dokumacılar kendi enerjilerini kendileri üretecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’ın da katıldığı bir toplantı ile mahalle muhtarları ile vatandaşlara konu hakkında bilgilendirme yapıldı.

ELEKTRİKLERİNİ KENDİLERİ ÜRETECEKLER
Yapılan toplantıda konuşan Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın projenin sağlayacağı yararları vatandaşlara aktardı. Kurulacak olan Enerji Kooperatifi’yle ilgili kitapçık hazırlanacağını ve bu kitapçık ile daha detaylı bilgilerin daha kolay ulaşılabilir olacağını belirten Akın, mahalledeki çatılar üzerine kurulacak güneş enerjisi panelleri ile 3 bin ailenin kendi elektriğini kendisinin üretebileceğini söyledi. Ayrıca Akın, her makine için aylık 500 lira elektrik gideri olduğunu belirtip, projenin hayata geçmesi ile bunun sıfırlanacağının altını çizdi.

PAZARYERİNİN ÇATISI DA PANELLERLE KAPLANACAK
Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise proje ile ilgili dokumacılık yapan herkesin elini taşın altına koyması ve sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi. Bu projenin uzun vadede büyük kazanımlar sunacağını kaydeden Başkan Atlı, “Oluşturulacak proje kapsamında pazaryerinin çatısını da güneş panelleriyle kapatacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı