REKLAMI GEÇ

Gündoğdu mahallesi yıkılıyor

Gündoğdu mahallesi yıkılıyor

Heyelan nedeniyle her yıl 4-5 santimetre aşağıya kaydığı için taşınmasına karar verilen Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi’ndeki 406 konut boşaltıldı. Bazı evleri vatandaş kendisi yıktı, hayalet ve harabe bir mahalle görüntüsü ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2014 Pazartesi, 10:20

Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi, heyelan nedeniyle her yıl 4-5 santimetre aşağıya kayıyordu. Afet riski bulunması nedeniyle 2007 yılında, Türkiye tarihinde çok da sık görülmeyen bir kararla devlet afetten önce mahalleyi taşımaya karar verdi. Aradan geçen zamanda, ilçede konut yapılacak yer bulunamayınca Karahasanlı Mahallesi’ne TOKİ tarafından afet konutları yapıldı.

EVLERİNİ YIKTILAR
406 konutun yapımı tamamlandığında taşınmalar da başladı, Babadağ’ın merkezdeki mahallesi Gündoğdu Mahallesi komple boşaltıldı. Devlet tarafından kamulaştırılmış olan eski mahalledeki konutlardan bazılarını vatandaşlar kendisi yıkarken, bazıları da binalarını boşaltıp gitti.

DESTEK BEKLİYORUZ
Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen mahallenin ilçe merkezinde olduğunu, bu nedenle yıkımın dikkatli yapılmasını istedi. Bazı vatandaşların binalarını kendilerinin yıktığını, bazılarının ise devlet eliyle yıkılması gerektiğini söyleyen Demirezen, bu konuda valilik ve Büyükşehir’den yardım istedi.
foto-galeri

BİNALAR YIKILACAK
Vali Abdülkadir Demir ise, afet konunu gereği yıkılması gereken binalar için Babadağ Belediyesi’nin kaymakamlığa yazı yazdığını, kaymakamlığın da durumu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiğini söyledi, “406 konutun yapıldığı bölgede okul tamamlandı, bu eğitim yılında hizmete girecek. Sosyal binaların da ihalesi yapıldı. Tabi orada bir yaşam alanı oluşturuldu eski mahalle kaldı. Bu binaların da yıkılarak işlemlerin bitirilmesi gerekiyor. Bunu da afet kanunu gereği yapıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı