REKLAMI GEÇ

İşyerlerine kavuştular

İşyerlerine kavuştular

Heyelan nedeniyle iskana kapatılan Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi sakinleri için TOKİ tarafından Karahasanlı Mahallesi’nde yaptırılan ev ve işyerlerinin devirleri sürüyor. Projenin ikinci etabını oluşturan 51 işyeri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı kura çekimiyle hak sahiplerine devredildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2015 Pazar, 10:29

Nalan Kaynak Anadolu Lisesinde düzenlenen kura çekim törenine Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Babadağ Kaymakamı Nebi Çanga, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AFAD Müdürü Recep Demirci ile vatandaşlar katıldı.

SORUNU YAKINDAN TAKİP ETTİK
Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Babadağ Gündoğdu Mahallesi’nin afete maruz kaldığı ilk gününden itibaren yaşanan sorunları bildiğini belirterek, “O meselenin çözülmesi gerektiği bana söylendiği zaman, derhal çözüme kavuşturulması için çalışmalarımızı başlattık. TOKİ ile görüşerek orayı taşımayı planladık. O zaman Babadağlı hemşehrilerimiz ile şimdiki mevcut yeri belirledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlk konutlar teslim edildiğinde 51 işyeri teslim edildi. Şimdi talep edilen 51 yeni işyeri daha teslim ediliyor. 2004 yılında Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimde yılan hikayesine dönen Umut-1 evleri vardı. Umut-2’ler, Umut-3’ler binlerce insanımız oralara girmiş, birkaç vatandaşımız konut sahibi olmuş onlarda evlere girdikten sonra aidat ödeme geleneğini bırakmışlar. Hakikaten o gün çok büyük bir karar alarak yaptığımız icraatlar ile hepsini tamamladık. Burada bağırsak deresi diye bir yer vardı. Şimdi orası Denizli’nin en büyük parkı. Türkiye’nin en büyük konut projesi Allah’ın izni ile başlıyor. Yaklaşık olarak 8.5 milyon metrekare alan planlandı, devirleri yapıldı. Şimdi 3 ayrı tip üzerinde çalışılıyor. İlk 1+1 demiştik şimdi vatandaşlarımız onu istemiyor 2+1 üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Birkaç hafta içinde projelerin dağıtıldığını göreceksiniz. En az 25 bin konuttan bahsediyoruz. İnşallah Denizli’de ev sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımız ev sahibi olacak, ev sahibi olmak istemeyen vatandaşlarımızın da kiraları bizim istediğimiz yere mutlaka gelecek” dedi.

KURALAR ÇEKİLDİ
Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe ve protokol üyeleri hak sahibi vatandaşlarımızın isimlerini çekti. Hak sahipleri de noter huzurunda işyerlerini kura çekerek kendileri belirledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı