REKLAMI GEÇ

Kaymakamdan başıboş hayvan talimatı

Kaymakamdan başıboş hayvan talimatı

Babadağ’da,bazı çiftlik hayvanları ile evcil hayvanların sokaklarda başıboş bırakılması, kaymakamlık talimatıyla yasaklandı. Hayvanını bırakana ceza var.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2014 Perşembe, 09:14

Babadağ Kaymakamlığı ilçe genelinde çiftlik hayvanları ile evcil hayvanların başıboş bırakılması ile yerleşim yerlerinde otlatılmasını yasakladı. Kaymakam Nebi Çanga’nın imzasıyla, belediye, jandarma, emniyet ve mahalle muhtarlarına gönderilen talimatta, bu konu ile ilgili çok fazla şikayet geldiği ve önlem alındığı yazıldı.

ZARAR VERİYOR
Talimatta, “İlçemizde bulunan başıboş hayvanların meskun alanlarda dolaştığı bu sebeple trafiği tehlikeye attığı, etrafı kirlettiği, vatandaşların evlerine veya bahçelerine girerek zarar verdiği ile ilgili gelen şikayetler üzerine Kaymakamlığımızca tedbir alınması gerekmiştir” denildi.

CEZASI VAR
Talimatla, Babadağ ilçesinin mülki sınırları içerisinde hayvan otlatan ya da başıboş bırakanların kabahatler kanununun ‘mülki amirin emrine karşı gelmek’ maddesinden ötürü 100 TL ceza uygulanacağı bildirildi. Talimat, tüm mahalle muhtarlarının panolarına da asıldı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı