REKLAMI GEÇ

Yaşlılar için Babadağ’a merkez

Yaşlılar için Babadağ’a merkez

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Babadağ’a 60 kişi kapasiteli yaşlı bakım merkezi kuracak. Merkeze Pamukkale Üniversitesi de bilimsel araştırmalarıyla destek verecek.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2014 Salı, 09:00

Babadağ, yaşlılar için modern merkeze kavuşuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Babadağ’da 60 kişi kapasiteli yaşlı bakım merkezi kurmak için ihaleye çıktı.

HEYELAN İHALEYİ GECİKTİRDİ
Daha önce yer tespiti yapılan ancak Babadağ’ın en büyük sorunu olan heyelan nedeniyle yapılamayan merkez için yeni yer tespitinden sonra ihale yapıldı. 3 milyon 390 bin liraya ihale edilen merkezin yer tesliminin bayram sonu yapılacağı ve inşaatına başlanacağı bildirildi.

GERİATRİ MERKEZİ
60 kişi kapasitesi ile bölgeye hizmet edecek olan merkez, sadece bakım hizmetleri vermeyecek. Pamukkale Üniversitesi ile yapılan protokol gereği, ‘yaşlı tıbbı’ olarak bilinen Geriatri Merkezi de kurulacak. Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulacak Geriatri merkezinde yaşlılık hastalıkları ile ilgili araştırmalar ve tedaviler de uygulanabilecek.

ÜST DÜZEY HİZMET
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Babadağ’ın doğası ve iklimiyle yaşlılar için iyi bir merkez olacağını söylerken, “Üniversitemizle yapılacak işbirliği sayesinde sadece bakım merkezi değil, bilimsel araştırma ve tedavilerin de uygulanabildiği bir merkez olacak. İhalesi yapıldı, inşaatın tamamlanmasıyla buraya gelecek insanların en üst düzeyde hizmet alması sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı