REKLAMI GEÇ

Baklan Platformu kuruldu

Baklan Platformu kuruldu

Baklan’a üniversite getirilmesi başta olmak üzere, bugüne kadar, ilçenin çözümlenememiş tüm sorunlarını el birliği ile aşmak için çabalayan Baklan yöneticileri, Baklan Platformu’nu kurarak harekete geçti.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2009 Cuma, 16:53

Denizli’nin Çal İlçesi’nden ayrıldıktan sonra, sadece tarıma dayalı bir ekonomiyle, kendi yağında kavrulmaya çalışan Baklan İlçesi, Belediye Başkanı İsa Karaçolak’ın göreve gelmesi ile birlikte kabuğunu kırmaya başladı. Geçtiğimiz aylar içersinde, üzümünü son yılların en iyi fiyatı ile değerlendiren Baklanlı, Başkan Karaçolak’ın bu ilk girişiminden sonra şimdi de Baklan Platformu’nun kurulması ile heyecanlandı. Çünkü Baklan Plaformu, Baklan ve bağlı beldeler ile köylerinin bütün yöneticilerini bünyesinde barındırarak, ilçenin topyekün sorunlarına neşter vurmaya hazırlanıyor. Baklan Platformu’nun başkanlığını ise Baklanlı olan, Baklan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Küçükçal yapıyor.

Devasa Baklan Ovası’nın sulama projesinin tamamlanması ile birlikte canlanmaya başlayan ilçe ekonomisindeki sıkıntılar; pazarlama başta olmak üzere, gübre ve tarım kredileri konusunda son yıllarda artmıştı. Ekonominin canlandırılması, nüfus göçünün tersine önlenmesi ve özellikle ilçeye üniversite getirilmesi konusunda büyük çaba harcanan ilçede, son zamanlarda yüzler gülmeye başladı.

Özellikle Boğaziçi, Denizler ve Dağal Belediye Başkanları’nın büyük desteği ile harekete geçen Baklan Belediye Başkanı İsa Karaçolak, siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak ilce için hareket edilmesini istedi ve ardından platformun kurulmasına ön ayak oldu.

ÜNİVERSİTE GELECEK
Baklan’a, PAÜ’nün üç yüksek okulunun veya bir fakültesinin getirilmesi için çaba harcadıklarını, konu hakkında mesafe kaydettiklerini dile getiren ve önümüzdeki günlerde de dernek kurarak, üniversitenin maddi anlamdaki meselelerini de çözmeyi amaçladıklarını belirten Başkan İsa Karaçolak, “Baklan, yıllardır ekonomik anlamda dar bir kalıpta idi. Çözüm üretilemiyordu. Siyasi vaatler bir türlü gerçekleşmiyordu. Ben göreve geldikten sonra ilk iş olarak, Baklan’ın gerek ekonomik, gerekse sosyal çehresini değiştirecek bir proje ile çalışmaları başlatmak istedim. Üniversite meselesi ile adımımızı attık. Baklan’a meslek yüksek okulu getirilmesi konusu son aşamaya geldi. Dernek kurarak, bu okullarımızın maddi manevi sorunları olmadan devam etmelerini sağlamak istiyoruz. Bu konuda da son aşamaya geldik” dedi.

PLATFORM İLE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
İlçenin sorunlarının yıllardır birikim halinde kangren olduğunu dile getiren Başkan İsa Karaçolak, ilçenin makus talihini değiştirmek için bütün kesimlerin birlikte hareket etme kararı doğrultusunda yapılan çalışmalar ile ‘platform’ fikrinin doğduğunu belirterek, “Siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak, seçimlerde söz verdiğim gibi Baklan’ı iyi bir yere getirmeye çabalıyorum. Ama gördüm ki bu tek başımıza olacak bir iş değil. Öncelikle bütün belde belediye başkanları, köy muhtarları ve ilçemizde bulunan kurumların müdürleri ile bir toplantı yaparak platform kurulması konusunda görüş birliğine vardık. Amacımız yaşadığımız Baklan’ı, köyleri, mahalleleri ile birlikte kalkındırmaktır. Sağolsun İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüsamettin Küçükçal, başkanlığını alarak bizleri yönlendirecek ve Baklan ilçemiz için bütün kesimler elini taşın altına sokacaklar. Baklan için büyük kazanç olan Baklan Platformu’nnu çalışmalarının önümüzdeki günlerde büyük artış göstereceğine inanıyorum” dedi.

İLK BAŞARI ÜZÜM SATIŞLARINDA YAŞANDI
Baklan’da bugüne kadar üzüm üreticilerinin, ilçeye gelen tüccarlara, esir gibi ürünlerini verdiklerini belirten Başkan İsa Karaçolak, “Üreticilerin bilinçlendirilmesi konusunda yaptığımız çalışmalarda Boğaziçi, Denizler ve Dağal Belediye Başkanlarımız ve İl Genel Meclisi üyelerimizin büyük katkılarını gördük. Üreticimiz bu yıl ilk kez istediği fiyattan üzümünü verdi ve kazançlı çıktı. Önümüzdeki yıllarda bu durum birlik ve beraberlik içerisinde Baklan için sürdürülecek ve yine Baklan kazanacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı