REKLAMI GEÇ

Baklan’a huzurevi yapılacak

Baklan’a huzurevi yapılacak

Denizli’nin Baklan İlçesi’ne 100 kişilik huzurevi yapılacak. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “işsizlik nedeniyle gençler şehir merkezine göç ediyor. İlçe nüfusunu oluşturan kesim ise yaşlılar. O nedenle İlçede huzurevi şart” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2015 Çarşamba, 13:01

Baklan Belediyesi’nin huzurevi yapılması amacıyla nazım imar planı değişiklik talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

denizli-baklan-huzurevi-yusuf-gulsever-ic

Yaklaşık 1500 metrekarelik alanda iki katlı olarak yapılacak olan yaşlı ve engellilerin barınacağı huzurevi ile ilgili bilgi veren Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Baklan ilçesi’nin 5 bin 936 nüfusu var. Ancak, işsizlik nedeniyle gençler Baklan’dan göç etmişler. Kalan nüfusun önemli bir bölümünü yaşlılar oluşturuyor. Yaşlıların arasında bakıma muhtaç olanlarının sayısı da oldukça fazla. O nedenle İlçede huzurevinin yapılması için harekete geçtik” dedi.

İSTERLERSE GECE EVLERİNE GİDEBİLECEKLER
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün de destek vereceği Bakan Huzurevi’nin hayırseverlerin katkılarıyla yapılacağını açıklayan Gülsever, “Bir araç tahsis edeceğiz. Bakıma muhtaç olan yaşlılarımızı, gündüz evinden alıp, rehabilitasyon merkezinde, yemeğini vereceğiz sağlık kontrollerini yaptıracağız, sıcak ortam sunacağız. Eğer yaşlılar isterse, huzurevinde kalabilecek, isterse akşam evlerine servis edilecek. Planladığımız ve proje aşamasında olan huzurevi 100 kişi kapasiteli olacak. Beşparmak dağının eteklerinde, yaşlılarımızın huzur bulacağı bir ortam olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı