REKLAMI GEÇ

BAKLAN’DA 19 MAYIS’A RENKLİ KUTLAMA

BAKLAN’DA 19 MAYIS’A RENKLİ KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Baklan’da coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin hazırladıkları gösteriler beğeniyle izlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2018 Pazar, 09:31

Baklan’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için resmi tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlayan etkinlikler, Baklan Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti.

Törene Baklan Kaymakamı Onur Yeniay, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, Baklan Belediye Başkan Yardımcısı Mesut İnan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ersin Gürsoy, İlçe Emniyet Amiri Ömer Şahin, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Günyılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler okundu. Baklan Limak Hüsamettin Tuyji Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerin sergilediği tiyatro oyunu törene damgasını vurdu.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever törende yaptığı konuşmada, “19 Mayıs 1919 yılı tarih kara, yollar kara, denizler sarıydı. Türk yurdunun üstünü sarmıştı kara bulutlar; ülkemizi tehdit ediyordu, dört bir yandan zalim düşmanlar… Türk ulusu Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basmasıyla Anadolu, dalga dalga ayağa kalkıyor; bağımsızlığı için, istikbal ve istiklali için, vatanı için, din-i mübin için kadını kızı, genci yaşlısı topyekun düşmana saldırıyordu. Zafer tecelli etmişti, ülke kurtarılmıştı. Vatanı için hayatını ortaya koyan, göğsünü düşmana siper eden şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ülkemizi geçmişte bölemediler, bugün de bölemeyecekler. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı