REKLAMI GEÇ

Baklan’da öğrencilere göz taraması

Baklan’da öğrencilere göz taraması

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilçelerde gerçekleştirdiği göz taraması projesine Baklan’da devam edildi. 650 öğrenci taramadan geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 10:42

Denizli’de sağlık müdürlüğünün örnek projelerinden biri olan Göz Taraması Projesi tüm hızıyla sürüyor. İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün önderliğindeki projede uzman hekimler ilçedeki öğrencilere iki gün süren muayene ve kontrol gerçekleştirdi.


Baklan’da toplam 650 öğrenci taramadan geçti. Bir kaç yıl önce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği ile gündeme gelen projede 6-17 yaş arasındaki çocukların göz sağlıkları inceleme altına alınmaya başlanmıştı. Buldan’la başlayan proje şu ana kadar 7 ilçede tamamlandı.
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk tarama yapılmayan çocuk bırakmak istemediklerini belirterek, özellikle göz hekimlerinin bulunmadığı bölgelerde başlattıkları çalışmalarda önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirtti. Öztürk yaptığı açıklamada; “Denizli’de taranmadık çocuk kalmayacak diyerek projemizin kapsamını genişlettik ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm ilçelerde önümüzdeki süreçlerde tarama yapmak için planlamamızı yaptık. Bu kapsamda göz taramalarımıza ilk olarak Baklan İlçemizde başladık. Baklan Toplum Sağlığı Merkezimizde oluşturduğumuz Göz Polikliniğinde 2 gün boyunca Denizli Devlet Hastanesinden görevlendirdiğimiz Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarımız tarafından çocuklara tarama yapıldı. Yaklaşık 650 öğrencimizi göz taramasından geçirdik. Ardından Bekilli, Bozkurt, Çardak, Güney, Serinhisar’da yaptığımız planlama ile toplamda yaklaşık 7.700 öğrencimizi göz taramasından geçirmeyi hedefliyoruz. Bu taramalarla gözlük kullanan çocuklarımızın gözlük uygunluklarını kontrol ediyoruz, göz problemi olan çocuklarımıza gerekli gözlük tavsiyesi ve ya ameliyat önermeleri yapıyoruz. Umut ediyorumki tüm yavrularımız geleceğe sağlıkla adım atarlar ve biz de bu aşamada onların sağlığına katkıda bulunabiliriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı