REKLAMI GEÇ

Baklan’da poşet devri

Baklan’da poşet devri

Baklan Belediyesi bir ilk daha gerçekleştirdi. İlçe belediyelerinin içinde yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Baklan Belediyesi, ilçe içindeki çöp bidonlarını kaldırarak, poşetle çöplerin toplanması için çalışma başladı.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2010 Cuma, 16:54

Baklan Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte, ilçe içindeki çöplerin dağılmasını, çöp bidonlarından insanları rahatsız edici kokuların yayılmasını önlemek amacıyla, çöp poşeti uygulamasını hayata geçirmeye çalışıyor. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde Volkan Kartlı-Kartlısan Geri Dönüşüm Şirketi ile bir sözleşme imzalayan Baklan Belediyesi, sıcaklar tam bastırmadan poşet uygulamasına geçmeyi amaçlıyor.

Uygulamanın her yönü ile sağlıklı bir Baklan için olduğunu dile getiren Baklan Belediye Başkanı İsa Karaçolak, “Baklan ilçemiz tarım ve hayvancılık üzerine bir ekonomisi olan yerdir. Elbette böyle olunca da özellikle temizlik konusunda insanlarımız istedikleri hijyeni sağlama konusunda zorlanıyorlar. Belediye olarak, daha sağlıklı bir kent yaşamı düşleyen halkımızın isteklerine karşılık vermez istedik. Arayışlarımız neticesinde Kartlısan firması ile temasa geçerek, karşılıklı görüşmelerin sonucunda çöp bidonlarının yerine çöp poşeti kullanılması uygulamasına geçmeye karar verdik. Firma yetkilileri, bizim verecek olduğumuz planlar ve bilgiler doğrultusunda, ilçemizde poşet uygulama ve atıkların ayrıştırılarak depolanması konusunda bize yardımcı olacaklar” dedi.

Yaz aylarında çöp bidonlarının ağır koku yaptığını, buradaki atıkların sokak hayvanları yüzünden dağıldığını ve bunun da hastalıklara davetiye çıkardığını dile getiren Başkan Karaçolak, “Baklan halkı, bundan sonra atıklarını bizim dağıtacağımız çöp poşetlerine koyacaklar ve ilan ettiğimiz saatlerde belirlenen çöp yerlerine bırakacaklar. Firma yetkilileri de bu atıkları zamanında alarak kirlenmeye mahal vermeden ortadan kaldıracaktır. Poşet uygulaması ile birlikte katı atıklarımız, evsel atıklarımız, tıbbi atıklarımız ayrı ayrı poşetlenerek belirlenen yerlere halkımız tarafından bırakılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı