REKLAMI GEÇ

Dağıtan durumundan isteyen durumuna geldi

Dağıtan durumundan isteyen durumuna geldi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılığı görevini bırakıp 30 Mart yerel seçimlerinde Baklan’a Belediye Başkanı olan Yusuf Gülsever, görev değişikliğiyle birlikte “para dağıtan” konumundan “para isteyen” konumuna geçti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2014 Pazar, 10:32

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılığı’ndan istifa ederek 30 Mart’ta AK Parti’den seçim yarışına katılan Yusuf Gülsever, yüzde 38,78 oyla Baklan Belediye Başkanı seçildi. Devlet memurlarının hayalini süsleyen müsteşarlığa ramak kalmışken, Ankara’daki görevini bırakıp Denizli’nin hem nüfus hem de ekonomik bakımından en az gelişmiş ilçesine belediye başkanı olan Yusuf Gülsever, bu tercihini şu sözlerle açıkladı:

“38 YILLIK BİRİKİMİMİ YANSITAYIM İSTEDİM”

“Denizli’de 1970’li yıllarda Bayındırlık Müdürlüğü’nde memuriyet hayatıma başladım. 1990’lı yıllarının başlarında Köy Hizmetleri, arkasından Tarım Teşkilatında şube müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü görevlerinde bulundum. Denizli’yi bilen, karış karış dolaşan biriyim. Tarım Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı olarak iki yıl çalıştım. Genel müdürlüğümüzün özellikle yatırımcı daire birimleri bana bağlıydı. Hem ilimiz hem de ülkemiz genelinde sahadan gitmenin verdiği birikimle hizmet ettik. 38 yıl devlet memuru olarak görev yaptım. Son noktayı koymadan, deneyimimi ve birikimimi doğduğum büyüdüm ilçeye yansıtmak istedim. Böyle bir teklifte gelince geri çevirmedim, koştuk geldik.”

“DAĞITANDIM, İSTEYEN OLDUM”

Hizmetin verdiği hazzın makam ve parayla ölçülemeyeceğini belirten Gülsever, “Makamsa, benim Ankara’daki makamım ile burası hiçbir zaman kıyaslanamaz. Ücretse, buraya geldik maaşımız neredeyse yarıya indi. Orda tüm Türkiye’ye krediler, projeler veren bir durumdaydık, şimdi onları alıp insanlarımızla buluşturma durumuna; yani dağıtan durumundan, isteyen durumuna geliyorsunuz. Ama insana zevk veriyor. Hakikaten bu bir sevda” dedi.

1964’de ayrıldığı yöreye hizmet borcunu yerine getirmek için böyle bir tercihte bulunduğunu anlatan Gülsever, “Bu insanların, geççlerin elinden tutmak gerek. Özellikle okuyan öğrencilerimizi, gerek barınma, gerekse eğitim imkanları yönünde maddi destek ve güven vermek gerek. Onların yanında olduğumuzu hissettirmek gerekiyor. Güzel bir Baklan yaratmak ve Baklanlılar oluşturmak için bu göreve talip oldum. İnşallah bu çalışma azmimiz kırılmaz, ilçemiz için hazırladığımız projeleri birer birer uygulamaya geçiririz. Manevi değeri makamla mevki ile ölçemezsiniz. Ben bir ay içerisinde buraya gelen insanlarımızın hizmete ne kadar aç olduklarını ve bize güvendiklerini gördüm. Bu güven bize çalışma azmi veriyor” diye konuştu.

“ÖNCE GÖÇÜ DURDURACAĞIZ”

Seçim çalışmaları sürecinde dile getirdikleri parti politikalarını imkanlar ölçüsünde icraata dökmek için çalışmalara start verdiklerini belirten Gülsever, şöyle devam etti:
“Seçimde de vatandaşlarımız bize bu görevi verdi. Şimdi belediye başkanı olarak ilçeme hizmet etmeye çalışıyorum. Tabi bunu personel ile birlikte yapacağız. Arkadaşlarımızla gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Baklan, Denizli’nin hem nüfus olarak en küçük, hem de ekonomi alanında en az gelişmiş ilçesi. Nüfusu 7 binin altında inmiş durumda. Ama hedefimiz bunu yukarılara çıkarmak. Bu nasıl yapacağız? Öncelikle onlara güzel bir yaşam sunacağız ve iş imkanları yaratacağız. Baklanlılar rızk aramak için dışarıya gitmeyecek. Göçü durduracağız ve geri göçü başlatmak için projeler üreteceğiz. İnsanlarımızın yüzde 97’e yakını tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Bizde onların gerek üretimleri gerek eksikliklerin giderilmesi gerekse ürettikleri ürünleri değerinde pazarlanması için onların yanında olacağız ve destekleyeceğiz. Günün teknolojisi neyse onların kullanımına sunmaya çalışacağız. Ama bunun yanında da modern yaşamın gereği olan sosyal yaşam alanları oluşturacağız. Modern uygun bir mekanda yaşamlarını devam ettirmeleri konusunda kendilerine destek olacağız.”

“DEĞİŞİMİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Seçimin geride kaldığını ve parti kimliğini de bir kenara bıraktığını kaydeden Gülsever, “Baklan’ı baştan aşağı geliştireceğiz” sloganı ile yola çıktıklarını, bunu ilçe halkıyla birlikte gerçekleştireceklerini söyledi. Ardından da “Gelin milli takım ruhu ile bir Baklan takımını kuralım. Bizim partimiz, Baklan partisi olsun. Baklanı bir yerlere taşıma partimiz olsun” çağrısında bulundu.

“İŞTEN ÇIKARMALAR OLMAYACAK”

Kapanan Dağal ve Boğaziçi belediyeleri ile İl Özel İdaresi’nden gelenlerle birlikte personel sayısının 26’ya çıktığını söyleyen Gülsever, şu anda belediyede norm kadro fazlası olduğunu söyledi. Belediyedeki personel giderinin, bütçenin yüzde 40’ını geçmemesi gerektiğine işaret eden Gülsever, Baklan Belediyesi’nin şu anda neredeyse bütçenin tamamını personel giderlerine harcadığını bildirdi.

“Personel fazlamız var, ancak işten çıkarma olmayacak” diyen Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, şu an fazlalık görünse de ilerleyen dönemde yetersiz kalacağını, belediye şirketini aktif hale getirip yeni personel bile alabileceklerini, çünkü Baklan’ı bir şantiyeye dönüştüreceklerini söyledi.

“BORÇLAR ÖDENECEK”

Borç ve batak belediye edebiyatı yapmayacaklarını, borçların yeniden yapılandırılarak ödeme planı oluşturulduğunu ve kimseyi mağdur etmeyeceklerinin altını çizen Gülsever, “Birçok belediye gibi bizim de borcumuz var. Ama borçlarımızın da belirli bir kısmını alacaklılarla görüşüp, yeniden yapılandırma yoluna gittik. İmkanlar ölçüsünde kendilerine ödemelerde bulunacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı