REKLAMI GEÇ

Denizli Belediye Başkanı Zolan Baklan’daydı

Denizli Belediye Başkanı Zolan Baklan’daydı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Baklan ziyaretinde davulla zurnayla karşılandı. İlçedeki tüm esnafları ziyaret eden Başkan Zolan, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

/ DENİZLİHABER / 6 Şubat 2013 Çarşamba, 15:00

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir konusunda vatandaşı bilgilendirmek üzere çıktığı ilçe, köy ve belde turlarına, Baklan İlçesi’yle devam etti. Başkan Zolan’a, başkan yardımcıları ve daire müdürleri de eşlik etti.

Başkan Zolan’ı ilçe girişinde Baklan Belediye Başkanı İsa Karaçolak, Baklan’ın önde gelen protokol üyeleri ile çok sayıda Baklan’lı davullu zurnalı karşıladı. Başkan Zolan, ilk ziyaretini Baklan Kaymaklığı’na gerçekleştirdi.

Çivril Kaymakamı olan ve Baklan kaymakamlığına vekalet eden kaymakam Orhan Burhan, Başkan Zolan ve beraberindekilerle bir süre sohbet edip ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Zolan’ın 2. durağı ise Baklan Belediye Başkanlığı oldu. Baklan Belediye Başkanı Karaçolak, makamında Başkan Zolan ve beraberindekileri ağırladı. Başkan Karaçolak, Baklanımız ağlıyordu bugün gülüyor diyerek sözlerine başlayıp, ‘Baklan trene binemediği için böyle geri kalmıştı. Bu tren bizi Denizli’nin en gözde ilçelerinden biri yapacak. En büyük sorunumuz da içme suyuydu. Osman Başkanımız cazibeyle suya kavuşacağı sözünü vermişti. Bugün 5 km uzaktaki dağlardan cazibeyle evlerimize içme suyu geliyor. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum’ dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli’nin büyüdüğünü Baklan’ın da kazandığını kaydederek, ‘Büyükşehir sürecinde ilçe ziyaretlerimiz devam ediyor. Burada sıkıntılarımızın tespiti ve giderilmesi için ziyaretleri düzenliyoruz. Denizli biliyorsunuz büyükşehir oldu. Denizli büyüyor Baklan kazanıyor. Baklan ilçe olduğunda nasıl sevindiyseniz büyükşehir olduğumuzda ondan daha fazla sevininiz. Büyükşehir olunduktan sonra Baklan’nımız farklı bir boyuta gelecek. Denizli’nin merkezinde ne varsa tüm ilçe ve beldelerimizde köylerimizde o olacak. Amacımız tüm Denizli’nin toptan kalkınmasıdır. İçme suyu konusunda da bu hizmet Baklanımıza bir hediyemiz olsun’ dedi.

Başkan Zolan ve beraberindekiler kaymakamlık ve belediye ziyaretinin ardından pazar esnafını ziyaret etti. Birçok pazarcı esnafı ne satıyorsa Başkan Zolan’a ikram etti. Tüm pazarcı esnafının tek tek elini sıkan ve hatırını soran Başkan Zolan, esnafların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yaklaşık 2 saat süren pazarcı esnafı ziyareti sonrasında toplantı düzenlendi. Baklan Belediyesi Düğün Salonu’ndaki toplantıya çok sayıda Baklan’ı büyük ilgi gösterdi. Denizli’nin büyükşehir olmasının olumsuzlukmuş gibi kamuoyuna anlatılmaya çalışıldığını, ilçelere ve köylere yük getireceği şeklinde yanlış bilgiler sunulduğunu söyledi.
hir olmadık.’

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe merkezindeki ziyaretleri sonrasında beldelere de gitti. Dağal halkıyla bir araya gelen Başkan Zolan’a yoğun bir ilgi vardı. Dağallı gençler, kuracakları futbol takımı için Başkan Zolan’dan destek istedi. Başkan Zolan da, gençlerin kulüp kurması durumunda eşofmandan ayakkabıya, toptan spor malzemesine kadar takım ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
Başkan Zolan daha sonra Boğaziçi beldesine giderek belde sakinlerine büyükşehiri anlattı. Özellikle hayvancılık konusunda doğru bilgilendirmeye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Zolan, ‘Ülkemiz politikası açısından hayvancılığın geliştirilerek artırılmasını sizlerden istiyoruz. Hayvancılık, büyükşehir olunmasıyla birlikte kısıtlanmayıp çeşitli destekler de verilerek artması için katkı sunulacaktır. 2009’da 13 belde ve 10 köy belediyemize bağlandı. Burada hayvan yetiştiriciliği yapan birçok vatandaşımız var. Bir tanesini bile kapatmadık aksine ahırlarını düzenli olarak ilaçlamaya başladık. Sizlerden tek ricamız lütfen komşu hakkını da gözeterek çevreye zarar vermeden sektörü geliştirin. Eğer çevre rahatsız olmaz ise bizler de sizlere destek oluruz’ dedi.

Baklan ziyaretininin son durağı ise Çatalova oldu. Köylüler Başkan Zolan’a ayran ve yöreye özgü ekmek yapıp ikram etti. Köylülerin en çok merak ettiği ise büyükşehir sonrası köylerde konut yapımı gibi konular oldu. Başkan Zolan, ‘Sizlere 10 dolayında konut projesi sunacağız. Konut projeleri, köyün dokusuna uygun şekilde hazırlanıp size verilecek. Hangisini beğenirseniz onu uygulayacaksınız. Konut projesi hizmeti ücretsiz olacak. Ayrıca yapı denetime tabi olmayacaksınız. Büyükşehir sizlerin yapı denetimi işlerinizi de ücretsiz sunacak. Konut işlemleri ise Denizli’ye gelmeden ilçe belediyenizce ücretsiz verilecek’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı