REKLAMI GEÇ

Gülsever’in gözü Beşparmak’ta

Gülsever’in gözü Beşparmak’ta

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, sırtını Beşparmak Dağı’na dayayan Baklan’ın, doğa güzelliklerini turizme kazandırmayı amaçlıyor. Gülsever, “Nasıl İsviçre’nin filmlere konu olan Alp Dağları varsa bizimde biri K.K T.C biri de Baklan’da olan Beşparmak Dağı’mız var. Üzerinde antik kalıntıların da bulunduğu Beşparmak Dağı’nı doğa turizmine kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2014 Cuma, 15:13

Baklan, Denizli’nin Çukurovası olarak adlandırılan   verimli geniş ovası ile tanınıyor. Ancak, dünyada yalnızca biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde diğeri ise Denizli’nin Baklan İlçesi’nde, Çivril, Bozkurt ve Çardak ilçelerini de kapsayan Beşparmak Dağı’nı da sınırları içerisinde bulunduruyor. Antik taş ocakları ile düzlük alanda ve kayalıklar üzerindeki Roma dönemine ait seramikler ile dikkat çeken Beşparmak Dağı 1350 rakımlı.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Belediye Başkanı Seçilen Yusuf Gülsever, Baklan ilçesinin doğa güzelliklerini turizme kazandırmak için çalışma başlattı. Özellikle Beşparmak Dağı’nı doğa turizmine kazandırmak için kolları sıvayan Gülsever, önce dağın eteklerinde yıllar önce gençlerin buluşma yeri olan Aşıklar Parkı’nı yeniden canlandıracağını söyledi.

“BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ”
Arkasında Beşparmak Dağı, önünde ise Çivril-Gümüşsu’ya doğru uzanan Baklan Ovası’nı gören yükseklikte bulunan ve yıllar önce gençlerin buluştuğu, düğünlerin yapıldığı Gökpınar Çeşmesi-Aşıklar Parkı olarak bilinen mesirelik alanı, yeniden o geleneklerin yaşatıldığı şekilde düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunulacağını açıklayan Başkan Gülsever, “Bunu Büyükşehir Belediyesi ile yapacağız. Burada yıllar öncesinde olduğu gibi, gelenek ve görenekler yaşatılacak” diye konuştu.

Gülsever, bugüne kadar çeşitli efsanelere konu olan ve Roma dönemine ait kalıntıları da bünyesinde barındıran Beşparmak Dağı’nı turizme kazandırmayı planlıyor. Gülsever, Beşparmak Dağı ile ilgili projesini şöyle özetledi:
denizli-baklan-besparmak-dagi-ic

“İsviçre’nin filmlere konu olan Alp Dağları var. Bizim de Beşparmak Dağımız var. Bir tarafta Çivril-Gümüşsu istikametine doğru uzanması, bir taraftan Bozkurt, Çardak istikametine doğru bir taraftan Çal’a Çivril ile bağlantısı olan muazzam bir güzellik. Bu güzellikleri, hem kendi insanımızla hem ülke insanımızla hem de dünya insanlarıyla buluşturmamız, kaynaştırmamız lazım. Tabi bunu, düzenleyeceğimiz değişik etkinlikler, dağ-doğa sporları ile gerçekleştireceğiz. İnsanlarımızı önümüzdeki günlerde hadi bakalım Beşparmak dağına deyip, düğün-dernek havasında geziler düzenleyeceğiz.”

Yorumlar

musa bakan   -  Bağlantı 2 Haziran 2014, 13:25

Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Saygılarımla

DEMOKRAT BAKLAN   -  Bağlantı 30 Mayıs 2014, 17:34

Sayın Başkanın Seçim Döneminde Baklan Halkına söz verdiği,arşivlerimizde bekleyen ve titizlikle takipçisi olduğumuz,çok önemsediğimiz ve bizlere heyecan veren,45(KırkBeş)adet PROJESİNİN hayata geçirilmesini temenni ediyoruz.Bu konuda bizlere düşen her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı