REKLAMI GEÇ

Müftüler fidan dikti farkındalık yarattı

Müftüler fidan dikti farkındalık yarattı

Denizli merkez ve 19 ilçe müftüsü Baklan’da bir araya geldi, farkındalık yaratmak için fidan dikti. İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Peygamber Efendimiz, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ diye buyuruyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2019 Çarşamba, 16:09

İlçe müftüleri toplantısı, Baklan Müftülüğü’nün ev sahipliğinde, Müftü Mehmet Aşık başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin değerlendirildiği, Denizli genelindeki çalışmaların ele alındığı toplantının ardından fidan dikim törenine geçildi.

Türkiye Diyanet Vakfı ile Baklan İlçe Müftülüğü’ne ait olan Yukarı Saylam bölgesindeki 5 dönümlük arazide gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Müftü Mehmet Aşık ve 19 ilçe müftüsü katıldı. Etkinlikte, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever de yer aldı.

5 dönümlük araziye ceviz fidanları diken müftüler, ilk can sularını da elleriyle verdi.

Törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde fidan dikim etkinliği planladığını belirterek, Denizli’de de bunu Baklan’da organize ettiklerini söyledi.

Müftü Aşık, “Peygamber Efendimiz, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ buyuruyor. Peygamberimizin sünnetine uygun olarak icra edilen bu faaliyetin toplumsal farkındalık oluşturmasını dilerim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı