REKLAMI GEÇ

Bekilli’de 6 tesisin açılışı törenle yapıldı

Bekilli’de 6 tesisin açılışı törenle yapıldı

Vali Yavuz Erkmen, Bekilli ilçesini ziyaret ederek Ortaöğretim Pansiyonu, Halk Eğitim Merkezi, Yaşar Çallı Sanat Evi, Bekir Girgin Spor Merkezi, Basketbol Sahası ve Damlama Sulama Sistemi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2009 Cumartesi, 19:16

Vali Erkmen’in Bekilli gezisine Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Bekilli İl Genel Meclisi üyeleri ve daire müdürleri katıldı.
Bekilli’de Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, belde belediye başkanları, köy muhtarları, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Erkmen, ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Murat Çağrı Erdinç tarafından Bekilli’nin sorunları hakkında Vali Erkmen’e bilgi verildi.

Vali Erkmen, Kaymakamlık ziyaretinin ardından İl Özel İdaresi tarafından 1 milyon 300 bin TL’ye yaptırılan 144 yataklı Ortaöğretim Pansiyonu, 100 bin TL’si İl Özel İdaresi tarafından 135 bin TL’si de hayırseverler tarafından karşılanan ve toplam 235 bin TL’ye mal olan Halk Eğitim Merkezi, Yaşar Çallı Sanat Evi ve Bekir Girgin Spor Merkezi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.

Açılışlar için düzenlenen törende konuşan Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Bekilli’nin eğitime çok önem verdiğini ve eğitimli insan gücü ile ön plana çıkarak adından övgü ile söz ettirdiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da konuşmasında, eğitim alanında alt yapı çalışmalarını hızla sürdürdüklerini, her ilçeye bir kapalı spor salonu ve yurt yapmayı planladıklarını ve bu konudaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bekilli Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Bekilli’nin endüstrisi ve üniversitesi ile her geçen gün geliştiğini ve değiştiğini belirterek, “ İlçemizin gelişmesi için tüm kamu kaynakları seferber edilmiştir. Bütün kesimlerin katkısı ile Bekilli’nin gelişmesi için her türlü çaba gösterilmiş ve gösterilmeye devam edecektir” diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen, birliğin, beraberliğin ve başarmanın sevincinin yaşandığı bir günü yaşadıklarını, birlik ve beraberlik olduğu zaman güzel eserlerin ortaya çıkartıldığını söyledi. Yapılan hizmetler sonrasında vatandaşların “Allah razı olsun” demelerinin en büyük mutluluk olduğunu ifade eden Vali Erkmen, “Eğitim bizim geleceğimizdir. Çağdaş uygarlık seviyesine çıkmanın en önemli faktörü bu. Gelişmiş ülkeler teknolojiyi üreten ülkelerdir. Türkiye imkan ve kabiliyetiyle teknolojiyi üreten ve satan bir konuma gelmiştir. Gelişmişliğimiz her geçen gün artıyor. Burada açılışını yapacağımız eserlerin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çal ve Bekilli ilçelerinin en önemli geçim kaynaklarından biri olan şaraplık ve sofralık üzüm konusuna da değinen Vali Erkmen, üzümden iyi gelir elde etmek için ihracat yapmak gerektiğini, ihraç işlemi için alınacak olan ihraç belgesinin artık Denizli Tarım İl Müdürlüğünden verildiğini söyledi. Şarap ihracatı konusuna da değinen Vali Erkmen, şarap ihracatının gerçekleştirilebilmesi için yurt dışındaki firmalarla işbirliği yaparak şarap ihracatının arttırılması gereğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından pansiyon, sanat evi, halk eğitim merkezi ve spor merkezinin yapımına katkı koyan ve emeği geçenlere Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Daha sonra pansiyon binasının açılışı Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen pansiyon binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Aynı kompleks içerisinde inşa edilen Halk Eğitim Merkezinin açılışının ardından Vali Erkmen ve protokol üyeleri merkezde açılan DEFSAD ve DENFOT derneklerinin fotoğraf sergilerini gezdiler.

Yaşar Çallı Sanat Evi açılışının ardından ressamlar Mürüvvet Keyik ve Zeliha Demirel’in açtıkları resim sergisini gezen Vali Erkmen ve protokol üyelerine, ressamlar Mürüvvet Keyik, Zeliha Demirel ve Yaşar Çallı tarafından eserler hakkında bilgi verildi.

Bekir Girgin Spor Merkezinde de incelemelerde bulunan Vali Erkmen’e tesis hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi. Çok çeşitli spor aletlerinin bulunduğu merkezinin halka açık ve ücretsiz olacağı öğrenildi.

Buradaki açılışın ardından Denizli Belediyesi tarafından Bekilli’de yaptırılan ve 75 bin TL’ye mal olan basketbol sahasının açılışı da Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Daha sonra 75 bin TL harcanarak tadilatı yapılan Bekilli Toplum Sağlığı Merkezinin açılışını gerçekleştiren Vali Erkmen, merkezdeki hastalarla da sohbet ederek sorunlarını dinledi. Sağlık Merkezine muayene için gelen bir aylık Ümmühan Eylül Özkan bebekle de yakından ilgilenen Vali Erkmen, minik Ümmühan’a altın taktı. Daha sonra girişimci Mümtaz Yüksel tarafından 120 bin TL’ye yaptırılan Aquaparkta da incelemelerde bulunan Vali Erkmen, tesis hakkında Mümtaz Yüksel’den bilgi aldı.

Bekilli’de son olarak Bekilli Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 562 dekar alanda uygulanan damlama sulama tesisinin açılışını gerçekleştiren Vali Erkmen, yetkililerden tesis hakkında bilgi aldı. 68 bin 903 TL’si Tarım Bakanlığı hibesi, 23 bin 067 TL’si de İl Özel İdaresi tarafından olmak üzere 91 bin 970 TL’ye mal olan tesisin bulunduğu bölgede 110 çiftçi üretim yapıyor. 562 dekar alanda daha önce kuru tarım yapılmakta iken bu alanın sulamaya açılması ile polikültür tarıma geçilmiş durumda. 562 dekar alanın sulamaya açılması ile bölgede ceviz, badem ve bağ alanlarında artış sağlandığı, yem bitkisindeki ekimin artmasından dolayı da büyük baş hayvan sayısında artış olduğu yetkililer tarafından ifade edildi.

Bekilli ziyaretinin ardından Çal Kaymakamlığı’nı da ziyaret eden Vali Erkmen’e Çal Kaymakamı Hakan Ezgi tarafından Çal İlçesinin sorunları hakkında bilgi verildi. Sorunları dinleyen Vali Erkmen, sorunların çözümü konusunda gerekenin yapılacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı