REKLAMI GEÇ

Bekilli’de festival coşkusu

Bekilli’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen Kültür Sanat Şarap Sirke ve Üzüm Festivali 3 gün sürdü. Festival kapsamında şiir yarışmaları, gösteriler, yerel ve ünlü sanatçıların da yer aldığı konserler düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 3 Eylül 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli’nin Bekilli ilçesinde bu yıl 7.si düzenlenen ve üç gün süren Kültür Sanat Şarap Sirke ve Üzüm Festivali Pazar günü sona erdi. Bölge halkının katılımının yoğun olduğu festivalde, Bekillili şarap üreticileri açtıkları stantlarda bölge üzümlerinden yapılan şarapları, festivali izlemeye gelen konuklara tattırdı. Şarap dışında açılan stantlarda da birbirinden çeşitli ürünlerin konukların beğenisine sunuldu. Bölge halkı, açılan stantlarda yaptıkları satışlardan iyi bir kazanç elde ettiklerini dile getirdi. DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin de konuk olarak katıldığı festivale, yöre halkının katılımı da oldukça yoğun oldu. Festival kapsamında düzenlenen halk dansları, şiir dinletileri ve konserler yoğun ilgi gördü. Konserlerde, Murat Kekilli, Şahsenem, Popstar Şarkı yarışmasının eski yarışmacıları ve yerel ses sanatçıları, izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, yapılan şiir yarışmaları da bölge halkından büyük beğeni topladı

Üzüm üreticileri sıkıntılı

Bu sene yaşanan kuraklık ve su sıkıntısının gölgesi altında gerçekleşen ve Bekilli üzümleriyle üretilen şaraplarıyla tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen festival, kuraklıktan mahsulleri etkilenen bölge halkının yüzünü güldürmeye yetmedi. Üzümlerinin rekoltesinde %50’lik bir düşüş olduğunu belirten üreticiler, kuraklığın devam etmesi halinde ilerleyen yıllarda daha büyük sorunlarla karşılaşabileceklerini ifade etti.

“Şaraba uygulanan vergi kaldırılmalı”

Yaşanan kuraklık ve şaraba uygulanan Özel Tüketim Vergisi yüzünden planladıkları şarap üretimini yapamadıklarını belirten üreticiler, devletin kendilerine yardımcı olmaları gerektiğini dile getirdi. Atçıları stantlarda ürettikleri şarapları konuklara tattıran üreticiler, kendilerine uygulanan yüksek vergiler nedeniyle satış yapamadıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı