REKLAMI GEÇ

Bekillili doktorun büyük başarısı

Bekillili doktorun büyük başarısı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Cerrahi Uzmanı Bekillili Op. Dr. Emre Divarcı, İtalya’nın Milano şehrinde yapılan Avrupa Çocuk Cerrahisi Kongresi’nde (EUPSA, Milano 2016), “Olgu Sunumlarında” ikincilik ödülüne layık görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2016 Çarşamba, 15:14

Avrupa Pediatrik Cerrahlar Birliği tarafından 17.si gerçekleştirilen EUPSA Kongresi’ne, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Asya ve Afrika’dan çok sayıda doktor katıldı. Kongrede, Op. Dr. Emre Divarcı, göğüs kafesi darlığına bağlı Jiune Sendromu ile ilgili sunumuyla 2.lik ödülüne layık görüldü.

Op. Dr. Emre Divarcı, Avrupa ikinciliği getiren sunumunu değerlendirdi. Divarcı, “Yaptığımız ameliyat hayat kurtarıcı ve Türkiye’de çok az merkezde yapılabilen bir operasyon. Hastanın şikayeti Jeune Sendromu: Göğüs kafesi darlığına bağlı akciğerler genişleyememekte ve çocukların büyük kısmı ilk 1 yaşta kaybedilmekte. Ameliyat ettiğimiz bu hastanın da kardeşi aynı hastalıktan ölmüştü. Bu ameliyattan sonra hasta solunum cihazından kurtuldu. Yaşamına devam ediyor” dedi.

Yapılan ameliyatın zorluğu, dünya genelinde çok az merkezde yapılmasının önemli olduğunu söyleyen Op. Dr. Divarcı, “Bizden önce bu hastalar Türkiye’de ameliyat olmadığı için kaybediliyordu. Bu ameliyatın Ege Üniversitesi Çocuk Cerrahisi kliniğinde yapıldığının bilinmesi ülke genelinde hastalar için de umut olabilir. Bu açıdan önemli. Bunun Avrupa Çocuk Cerrahisi gibi Çocuk Cerrahisi branşında dünya genelinde çok önemli bir kurumda karşılık bulması da bizi memnun etti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı