REKLAMI GEÇ

Bekilli’de ülkücü gençler ile HDP’liler kavga etti: 5 yaralı

Bekilli’de ülkücü gençler ile HDP’liler kavga etti: 5 yaralı

Bekilli’de gergin gece. Ülkücü gençler ile HDP’li üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 08:56

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN, Ethem SÜZEK / BEKİLLİ (Denizli), (DHA)
Olay, saat 22.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören HDP’li yaklaşık 40 kişilik öğrenci, Bekilli Atatürk Lisesi önünde bir grup ülkücü öğrenciye saldırdı. Öğrencilerin taşlı ve muştalı saldırısında Behudar Sezer, Emer Kanat, Mustafa Saçlı, Fahrettin Ahmet Timuçin ve Menderes Albayrak yaralandı. İddiaya göre polis, kavga eden gençleri ayrımak için havaya ateş açtı. Kavgga sırasında yaralanan ve Bekilli Sağlık Ocağı’na kaldırılan yaralı öğrenciler, daha sınra Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

ic-5

“TAHRİK ALTINDAYIZ”
Bekilli’ye giden MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, seçimler öncesi partilerinin üzerinde oyunlar oynandığını ve tahrik altında olduklarını iddia etti. Öztürk, “Bekilli’de olaylar oldu. Bekilli halkımızın, vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik, seçim öncesi partimizi tahrik etmeye yönelik olaylar devam ediyor. Bizler, Salı günü seçim bürosunu açtık. Bundan dolayı rahatsız olan diğer partililer gençleri tahrik edip üzerime salıyorlar. Yarın (Cuma) HDP’nin Denizli’de mitingi var. Miting öncesi, Bekilli kaşınmaya en müsait ilçe. Bekilli’de sürekli tahrik altındayız. Huzurun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Arkadaşlarımızın sağduyulu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz, tahriklere kapılmamalarını ısrarla söylüyoruz. Bizde bir sıkıntı yok ama seçim öncesi sürekli partililerimizi tahrik ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü’nün olaylara dur demesi lazım. Daha önce de olaylar oldu ama gözaltı olayı olmadı. Bugün yaralılar var, yine bir tane bile gözaltı yok. Silahlı çatışma ya da ölümlü olayda mı gözaltı olayı olacak, merak ediyoruz. Tahriklere kapılmamak için ısrarla partililerimizi ve vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Rektör Bey, bir daha olay çıkarsa öğrencilere cezai işlem yapacağını ya da üniversiteyi kapatacağını söylemişti. Bunu istemiyoruz. Ama olaylar devam edecekse, gerekirse üniversite de kapatılsın” diye konuştu.

ic-4

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen ise, “Bu olaylar karşıt görüşlü iki grup arasında cereyan etmedi. Olaylar Türk milliyetçileriyle PKK terör örgütünün okullardaki uzantıları arasında cereyan etmiştir. Sürekli karşıt görüş deniyor olaylara. Bir taraf ülkücü ise, diğer grubun da kim olduğu söylenmelidir. Güvenlik görevlileri, eğitim öğretim haklarını korumalıdır. Bunu yapamıyorlarsa maaş almasınlar. Görevi kim yapacaksa onlar getirilsin. Olaylara karışan terör örgütü mensuplarının cezalandırılması gerekiyor. Bu memleketin çocukları aciz değil” dedi.

ic-2

Bekilli’de bir ay öncede karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada iki öğrenci yaralanmıştı. Öğrenci kavgasından sonra Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı, Bekilli’de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Olaylarla ilgili şu ana kadar her hangi gözaltı olayının olmadığı öğrenildi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 15 Mayıs 2015, 10:24

Okullarda gerçekten eğitim öğretim yapılsa bu olaylar olmaz. Okul yöneticileri ne iş yapar… Emlakçılık mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı