REKLAMI GEÇ

Bekilli’nin Üçkuyu Mahallesi’ni yakan Neron yine ortaya çıktı

Bekilli’nin Üçkuyu Mahallesi’ni yakan Neron yine ortaya çıktı

Bekilli’nin Üçkuyu Mahallesi’nde geçen yıl 12 yangın çıktı. Orman ve arazi yangınlarının sorumlusu bir türlü yakalanamadı. Uzun süredir yangın çıkmayan Üçkuyu’da alevler yine yükselmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2017 Salı, 12:01

Bekilli halkı, tarihe adını ‘Roma’yı yakan adam’ olarak yazdıran yangın tutkusu olan psikopatı anımsatan kişiyi arıyor.

Üçkuyu Mahallesi’nde geçen yıl 12 yangın çıktı. Yangınlar bazen ormanlık alan, bazen tarım arazilerinde görüldü. Halk yaz dönemi boyunca adeta uyumadı. 2017 yılının yaz döneminde geçen yılki yangınlar çıkmamaya başlamış, mahalle halkı derin bir nefes almıştı.

NERON YENİDEN ORTAYA ÇIKTI İKİ YANGIN MEYDANA GELDİ
Üçkuyu mahallesi sakinlerinden Yusuf Çöler’in geçtiğimiz günlerde 3 ton kekiği yandı. Gece saat 01.00’de harman yeri denilen boş arazideki kuru kekiği yakan kişinin, geçen yıl ki yangınları çıkaran Neron olduğu tahmin ediliyor.

Ardından arazi yangını çıktı ve halk yine tedirgin olmaya başladı. Yusuf Çöler, “Burada yaşayan bir Neron var ama kimse göremiyor, bulamıyor. Geçen yıl bizi bıktırdı, yine yangınlar başladı. Neron’un yakalanması için kolluk kuvvetlerinin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

NERON KİMDİR?
Neron, Roma imparatorluğunda M.S. 54-68 yıllarında hüküm sürmüş zalim bir hükümdar olarak tarihe geçen Roma imparatorudur. Neron en ilginç Roma imparatorlarından birisi, belki de birincisi idi. Tarihe aç gözlü, bencil, şevhet düşkünü, ne derseniz deyin tüm bunlar olumsuz özellikleri vardır. Küçük kardeşinin yanı sıra annesi ve hamile olan ilk karısını öldürmüş, daha sonra genç azatlı kölesini hadım ettirip onunla resmen nikah kıydırmıştır. Ancak bu olay kölenin güzelliğinden dolayı değil tıpatıp kendisine benzerliğinden dolayı olduğu söylenir. Buradan Neron’un Narsist bir sapık olduğu anlaşılıyor. Birisi hakkında Neron’un kulağına bir kaç söz fısıldandı mı öldürüveriyordu. Kendi hocası bu nedenle kendini öldürmek zorunda kalmıştır. Neron’u tarihe geçiren olay acımasızlığı değil Romayı yaktırmasıdır. Roma da çıkan büyük yangını imparatorun çıkarttığı konusunda işin iç yüzü hala bilinmemektedir.
Iddiaya göre, Neron yangın tutkusu olan piskopattı. Bu yüzden Roma’yı yakmış, tüm şehir yanarken sarayında ki en yüksek platforma çıkıp balkonda keman çalmıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı