REKLAMI GEÇ

Dil susar beden susmaz

Dil susar beden susmaz

Denizli Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilere yönelik Beden Dili semineri düzenlendi. Semineri veren Doç. Dr. Süleyman Barutçu, iletişimdeki en önemli unsurlardan birinin söylenmeyenleri duymak olduğunu, bunun için de duygu ve düşüncelerin dışa yansıması olarak ifade edilen beden dilinin doğru bir şekilde okunması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2013 Cumartesi, 12:23

Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ‘Beden Dili’ semineri düzenlendi.
Bekilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Barutçu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere, çok sayıda öğrencinin yanı sıra Bekilli protokolü ve ilçede görev yapan kamu personeli de katıldı.

Bekilli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminere katılan öğrencilere, iletişimin etkinliğinin arttırılmasında beden dilinin önemi ve etkileri hakkında bilgi verildi. Kişiler arasında etkin bir iletişimin gerçekleşmesinde sözlü iletişimin yanı sıra beden hareketlerinin de önemli olduğunu işaret eden Doç. Dr. Barutçu, iletişimdeki en önemli unsurlardan birinin söylenmeyenleri duymak olduğunu, bunun için de duygu ve düşüncelerin dışa yansıması olarak ifade edilen beden dilinin doğru bir şekilde okunması gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Barutçu, İnsanların beden dili ile vermiş oldukları sözsüz mesajların ne anlama geldiğini bildiklerinde, sözlü mesajlarını sözsüz mesajlarla destekleyerek kendilerini daha iyi ifade edebildiklerini ve karşı taraf için çok daha inandırıcı olabildiklerini belirtti.
Doç. Dr. Barutçu, iletişimde bulunan kişiler açısından anlamanın ve anlatmanın en iyi yolunun beden dilini çözümlemek olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı