REKLAMI GEÇ

‘Katmer Günü’ Çamlık’ta yapıldı

‘Katmer Günü’ Çamlık’ta yapıldı

Denizli’de yaşayan Bekillilerin gelenekselleşen ‘Katmer Günü Etkinliği’ Çamlık piknik alanında gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2013 Salı, 17:20

 

Bekilliler Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Denizli’de yaşayan Bekillilerin katıldığı 20. Geleneksel Katmer Günü’nü Çamlık piknik alanında yaptı. Etkinliğe Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Bekilliler Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erenler ve Denizli’de yaşayan Bekilliler katıldı.

Bekilliler Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erenler ‘katmer günü’nün geleneksel olarak her gün yapıldığını belirterek “Etkinliğimize 500 kişi katıldı. 2000 katmer yaptırdık. Sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gün boyu eğlencelerimiz olacak urgan yarışı, çuval yarışı, yumurta yarışı gibi” dedi. Erenler, Bekilli Katmerinin içinde 4 çeşit un olduğunu, özelliğinin kimsenin bilmediği sadece Bekillilerin bildiğini Hatıp Mehmet peyniri olduğunu söyledi.

Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa 20 senedir bu geleneği devam ettirdiklerini söyleyerek, “Bekilli göç veren bir ilçe. Tüm sosyal etkinliklere katılan, cenazede yanında oturan, fakir fukaranın yanında olan Denizli’de bir derneğimiz var. Biz de belediye olarak onlara destek veriyoruz. Bekilli insanı samimi, sevecen kişiler. Bu sayede etkinliklerinize sponsor sorunumuz olmuyor. Bugün Selim Erdoğan bize destek oldu. Onlar sayesinde senede bir gün de olsa ilçede ve burada yaşayan insanlarımız bir araya gelip kaynaşmış oluyor” diye konuştu.
Selim Erdoğan etkinliğe destek olmaktan mutluluk duyduklarını ve katmer gününün nice 20. yıllara ulaşmasını dilediğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı