REKLAMI GEÇ

Beyağaç Belediye Başkanı Akçay’dan ‘Kartal Gölü Denizli’den alınmadı’ açıklaması

Beyağaç Belediye Başkanı Akçay’dan ‘Kartal Gölü Denizli’den alınmadı’ açıklaması

Denizli’nin Beyağaç İlçesi ile Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nin ortak sahip olduğu Kartal Gölü’nün Cumhurbaşkanı kararıyla Köyceğiz’e bağlandığı yönündeki iddialara Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay cevap verdi: Kartal Gölü ve çevresinin çoğu Muğla sınırında. Bakanlık, bu tür alanları, alan yoğunluğu fazla olan ilin adıyla anıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2021 Salı, 14:07

Özellikle sosyal medyada yayılan ve Cumhurbaşkanı kararı olarak paylaşılan, ‘Kartal Gölü Muğla’ya bağlandı’ iddialarının, ‘eksik bilgiden kaynaklandığı’ ortaya çıktı.

Bir krater gölü olan Kartal Gölü, Cumhurbaşkanlığı kararı ile kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi. Karar yazısında da Kartal Gölü ve çevresinden bahsedilirken, “Muğla ili, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü” diye yazıldı.

Böyle olunca da sosyal medyada Kartal Gölü’nün Muğla’ya bağlandığı yönünde iddialar dolaşıma sokuldu. Ancak Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, algının ‘eksik bilgiden kaynaklandığını’ açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Akçay, Kartal Gölü’nün bağlı olduğu il ile ilgili herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi.

Zaman zaman alınan kararlar ile Kartal Gölü’nün koruma ve sit alanına ilişkin statülerinden değişikliğe gidildiğini anlatan Akçay, “Beyağaç sınırları içerisinde yer alan anıt karaçam ağaçları ve Kartal Gölü’nün, Muğla ili Köyceğiz İlçesi sınırları içerisine dahil edilmesi veya il ve ilçe sınırının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kartal Gölü’nde olduğu gibi birden fazla il ve ilçe sınırları içinde yer alan koruma alanlarını, toplam alan içinde en fazla alan işgal edin il ve ilçenin ismiyle adlandırdığını belirten Başkan Akçay, “Son alınan Cumhurbaşkanlığı kararı ile korunacak alan miktarı 1203 hektardan yaklaşık 3 bin hektara çıkarılmıştır. Kadastrol bir tespit yapıldığında yaklaşık 3 bin hektarlık koruma alanının anıt karaçam ağaçları ve Kartal Gölü’nün de içinde bulunduğu yaklaşık 700 hektarlık alanı Beyağaç sınırları içinde kalmaktadır. Geriye kalan 2300 hektarlık koruma alanı ise Muğla’nın Köyceğiz İlçesi sınırları içindedir. Bakanlığın çok daha büyük alana sahip olan Köyceğiz adıyla karar vermesi normaldir. Kartal Gölü ve anıt karaçam ormanları Beyağaç ilçesi mülki ve orman sınırları içerisinde kalmaktadır” dedi.

Yorumlar

şahin yılmaz   -  Bağlantı 29 Eylül 2021, 10:21

yani kartalgölü köyceğiz indir. geçiştirilmesin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı