REKLAMI GEÇ

Beyağaç er meydanına iniyor

Beyağaç er meydanına iniyor

Ege’nin Kırkpınar’ı 3.Geleneksel Beyağaç Belediyesi&Urhan boya Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenen toplantı ile duyuruldu.

/ DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2012 Çarşamba, 15:32

DGC Basın Merkezi’ndeki toplantıya Beyağaç Kaymakamı Soner Özer, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve şampiyon pehlivan Hüseyin Çokal katıldı. İlçeyi tanıtarak konuşmasına başlayan Kaymakam Soner Özer, ilçenin güzelliklerini tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Akçay ise, yağlı pehlivan güreşlerinin amacının ata sporunu sahip çıkmak, gençleri spora teşvik edip kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Akçay, “Bu güreş etkinliği vesilesi ile ilçemizden diğer bir il ve ilçelere göç etmiş olan hemşerilerimizi, yılda bir kez de olsa biraraya getirmek istiyoruz. Beraber olmalarını sağlamak, ilçemizin sorunlarını ve mutluluklarını paylaşarak alternatif çözüm yollarının da ortaya çıkmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Samsun’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde kadın ve erkek sporcuların güreşmesine tepki gösteren başpehlivan Çokal, “Benim görüşüm, ananevi olarak bir Türk olarak bir bayanla erkeğin güreşi bence yanlış. Kime sorsan aynısını söyler. Bence de öyle” dedi..

Kırkpınar, geleneksel yağlı güreşlerinde başpehlivan olan kişilerin ‘devlet sanatçısı’ şeklinde muamele görmesi ve maaş bağlanması gerektiğini savunan Çokal, şöyle devam etti, “Bizim şampiyon ağabeylerimiz geçti. Bizde de herhangi bir şey yok. Ama gönül ister benim gibi 5 kişi var. İnsan yaptığı işin bir karşılığını alması gerekir. Siyasilerimiz ve kamuoyu desteklersek olur.” Yağlı pehlivan güreşleri 27 Mayıs Pazar günü Beyağaç Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı