REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ı örnek ilçe yapacağım

Beyağaç’ı örnek ilçe yapacağım

CHP Beyağaç Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Akakça, “Çıkmaz yolun ucundaki ilçe olan Beyağaç’ı örnek ilçe yapacağım” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2008 Salı, 01:00

Denizli Belediyesi’nde Su İşleri Müdürlüğü’nde şef olarak çalışırken istifa ederek CHP’den Beyağaç’a belediye başkan aday adayı olduğunu duyuran Zeki Akakça, “Çıkmaz yolun ucundaki bir ilçe olarak bilinen Beyağaç’ın hak etmediği bir noktada olduğunu düşündüğüm ve bunun bir kader olmadığına inandığım için başkanlık görevine talip oldum” dedi.

Doğup büyüdüğü topraklara olan vefa borcunu, belediye başkanı olarak hizmet ederek ödemek istediğini anlatan CHP Beyağaç İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Akakça, “Uzun yıllar doğal güzellikleriyle, kültürel değerlerini ilçe dışındaki insanlarla paylaştığım memleketim Beyağaç’a hizmet etme arzusu benim böyle bir karar vermemde etken oldu. Özellikle çevre konularıyla ilgili gönüllü kuruluşlarda uzun süreli görevler aldım. TEMA Vakfı bunların en başındaydı. Burada edindiğim bilgi ve deneyimleri Beyağaç’ın doğal güzelliklerine sahip çıkılması noktasında da kullanmayı düşünüyorum. Çünkü bana göre çevre ve doğa insanların gerçek yaşam alanlarıdır. Onlara sahip çıkmayan toplum ve topluluklar sağlıklı yaşama şanslarını kaybederler” dedi

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

‘Beni başkan görmek istiyorlar’

Beyağaç İlçesi’nde yaklaşık 20 günden bu yana seçim çalışması yaptığını, ilçe sakinlerinin kendisini başkan koltuğunda görmek istediğini söylediğini anlatan Akakça, “İlçemizin sorunları belilidir. Sorunların çözümü de bilen için çok kolaydır. İlçemizdeki doğal güzellikler Beyağaç’ın kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir rol alacaktır. Beyağaç ekonomisinin canlandırılması için seçilmem halinde belediye olarak yapacağımız birçok çalışma var. Bunların en başında sulama suyu sorununun çözümü ve Muğla yönüne açılan yolun standartlara uygun hale getirilmesi gelmektedir. Böylelikle yolun ucu açılacak çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağız. Ayrıca çocuklar için oyun parkları ve gençler için sportif amaçlı tesisiler öncelikli olacak. Yıllarca belediyelerde çalıştığım için belediyecilik ile ilgili tecrübelerim var. Bu tecrübeleri ilçem için kullanmak istiyorum” dedi  

Projeler hazır

Beyağaç’ta belediye başkanlığı görevine seçilmesi halinde görev süresince yapacağı hizmetlerin projelerinin hazır olduğunu anlatan Akakça, “Sosyal, kültürel, ekonomik ve idari alanda geliştirdiğim bir çok projeyi Beyağaç’ın gelişimi, tanınması ve insanının gelir sağlaması için uygulamayı düşünerek bu yola girdim. İyi bir ekip ile başaracağıma inanıyorum. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü, Topuklu Yaylası ve Akçay Havzası turizme hizmet verebilecek, doğa harikası yerlerdir. Önce buraların ilçe ekonomisine kazandırılması için çalışacağım. İlçemizdeki anıt ormanlarla kaplı Sandıras Dağları, kamp turizmine, trakinge (doğa yürüyüşü) ve temiz akarsuları olta balıkçılığı için çok uygun alanlar. İyi bir tanıtım ile meraklıları ilçemize çekebiliriz. İlçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı konuklarımız sayesinde ilçemizin ekonomisi canlanacak, işsizliğin ve göçün önüne geçilecek” dedi. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı