REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ın 40 yıllık özlemi bitiyor

Beyağaç’ın 40 yıllık özlemi bitiyor

Beyağaç-Köyceğiz karayolunun, Muğla il sınırı içinde kalan 29 kilometrelik kısmının tamamlanmasının ardından Denizli sınırları içinde kalan 26 kilometrelik kısmının yapımına başlandı. Yolun ulaşıma açılmasıyla birlikte bölge turizminin canlanması hedefleniyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2012 Cuma, 08:00

Yol yapım çalışmaları başlama törenine Vali Yardımcısı ve Beyağaç Kaymakam Vekili İsmail Tezel, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay,  Beyağaç İl Genel Meclisi Üyeleri, Daire Amirleri, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplam 55 kilometre olan Beyağaç-Köyceğiz karayolunun, Muğla il sınırı içinde kalan 29 kilometrelik kısmı Muğla İl Özel İdaresi tarafından tamamlandı. Denizli il sınırları içinde kalan 26 kilometrelik kısmı ise bu yılın Ekim ayında tamamlanması planlanıyor. Denizli İl Özel İdaresi ile Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılacak olan proje, yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal olacak.

Yolun ulaşıma açılmasıyla birlikte, Köyceğiz’e karayoluyla bağlantı kurularak, bölgeye gelen turistlerin, Beyağaç’a ulaşımının sağlanması hedefleniyor. Böylelikle Beyağaç’ın kendine has özelliklerinin dikkat çekmesi ve bölge turizminin canlandırılması planlanıyor. Beyağaç’ta yöreye özgü olarak her yıl Eren Günü Kutlamaları çerçevesinde yöresel şenlikler yapılıyor. Bu sayede, ilçede bulunan Kartal Gölü de ayrı bir turizm merkezi haline dönüşecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı