REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ın başpehlivanı Bakan

Beyağaç’ın başpehlivanı Bakan

Altın kemer sahibi Hüseyin Çokal adına düzenlenen yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Hüseyin Bakan kazandı.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2012 Salı, 09:30

Denizli’nin Beyağaç İlçesi’nde Kırpınar’da üç yıl üst üste başpehlivan olarak altın kemer sahibi olan Hüseyin Çokal adına düzenlenen yağlı güreşlerde Hüseyin Bakan başpehlivan oldu. Yağlı güreşlere katılan Ak Parti milletvekilleri bölgenin Mihrişah Sultan tapusu sorununu 2B Yasası ile çözdükleri için vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Denizlili Hüseyin Çokal 1982-83 ve 84 yıllarında üç kez Kırkpınar Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanarak altın kemer sahibi oldu. Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal adına yağlı güreşler düzenledi. Bu yıl üçüncü kez yapılan Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, İlçe Stadı’nda yapıldı. Yaşları 11 ile 40 arasında değişen 500 güreşçinin katıldığı yağlı güreşler miniklerde iki, tozkoparan, teşvik, deste küçük, deste büyük, küçük orta, büyük, başaltı ve baş kategorilerinde yapıldı. Başpehlivanlık için çeşitli illerden gelen 52 güreşci mücadele etti. Gün boyu süren yağlı güreşler sonunda finalde İnanç Güçlü’yü yenen Hüseyin Bakan başpehlivanlığı kazandı. Fatih Yakar üçüncü, Mikail Keser dördüncü oldu.

İşadamı Selami Urhan’ın festival ağası olduğu güreşlere Ak Parti Milletvekilleri de tam kadro katıldı. Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar güreşlerin yapıldığı stada girerken alkışlarla karşılandı. İlçede 3 bine yakın kişinin Mihrişah Sultan tapusu nedeniyle yıllardır kullandıklarını arazilerinin tapularını alamaması sorunu, geçen ay TBMM’den geçen 2B Yasası’na eklenen bir madde ile çözülmesini sağlayan Ak Partili vekiller ilçe halkı tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Ak Parti milletvekili Nihat Zeybekci, Beyağaç halkına kendilerine gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı