REKLAMI GEÇ

Beyağaçlı Genç Beyinler, doğada beyin fırtınası yaptı

Beyağaçlı Genç Beyinler, doğada beyin fırtınası yaptı

Beyağaç merkez ile çevre köylerde ikamet eden ve değişik üniversitelerin öğrencisi olan gençlerin bir araya gelerek oluşturduğu “Beyağaçlı Genç Beyinler” grubu, 1’inci Doğa Eğitim Kampı’nı başarıyla tamamladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2010 Çarşamba, 17:20

Beyağaçlı Genç Beyinler 1’inci Doğa Eğitim Kampı, 9-10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi. Beyağaç merkez ile çevre köylerde ikamet eden ve değişik üniversitelerin öğrencisi olan gençlerin bir araya gelerek oluşturduğu “Beyağaçlı Genç Beyinler” grubu, gerçekleştirdikleri etkinlikle hem geleceğe dair ümitleri artırdılar, hem eğlenceli ve yararlı zaman geçirdiler hem de kendi çevrelerini tanımış oldular.

3 gün devam eden doğa kampı, ilk gün Beyağaç Sandıras Dağı’nda bulunan Topuklu Yayla Evleri’ne yerleşme ile başladı. İlk gün öncelikli olarak Topuklu Zirvesi’nden çevreyi izleyen genç katılımcılara, daha sonra bölge hakkında genel bilgiler verildi. Aynı günün akşamında katılımcı gençlere; kamp süresince doğada nasıl hareket edileceği, yürüyüş disiplini, yöre flora ve faunası konuları ve 3 günlük kamp programı hakkında bilgiler verilip değerlendirmeler yapıldı.

ZİRVE TIRMANIŞI ve KARTAL GÖLÜ
Kampın uygulamalı eğitim ve aktiviteler bölümü hakkında, kamp koordinatörü, rehberlik ve bilgilendirme sorumlusu Zeki Akakça tarafından, Çiçekbaba Zirvesi’ne tırmanış, Kartal Gölü bölgesinde inceleme ve yürüyüş, anıt ormanların incelenmesi, Boyalı Dere Vadisi, Ilıca Deresi ve Karagöl bölgesinin gezilip incelenmesi konusu anlatıldı, plan hakkında bilgi verildi. Bu plana göre hareket edilerek 2 günlük zamanda düşünülen tüm etkinlikler gerçekleştirildi.
Sandıras Dağı Çiçekbaba Zirve tırmanışı, bu bölgedeki bitki varlığı ve zirveden Akdeniz ile Ege Bölgesi hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Çiçekbaba Zirvesi’nden Kartal Gölü’ne inilerek burada göl ve çevresi ile bitki örtüsü hakkında bilgiler paylaşıldı. Bölgenin anıt ormanlar ile birlikte ‘1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı’ olduğu, aynı zamanda ‘tabiatı koruma alanı’ olarak da tescilli olduğu katılımcılara anlatıldı.

BİN YILIN TANIKLARIYLA BERABER OLMAK…
Anıt ormanlar bölgesi ise tam anlamıyla gençler için büyüleyiciydi. Ortalama yaşları 750 ve birey olarak 1300-1400 yaşında oldukları hesaplanan ağaçların, orman oluşturduğu bölgede, geçmişe doğru gidilerek, 1300 yıllık süreçte bu ağaçların hangi dönemlere tanıklık ettiği üzerine tartışmalar yapılıp bilgiler aktarıldı. 1300 yıllık tarihe tanıklık eden bilgeler arasında, genç beyinlerin dolaşması konuya ayrı bir boyut kattı. Bin yılın tanıklarının arasında geçmiş ve gelecek üzerine beyin fırtınası yaratmak, yarınlara dair görüşler oluşturmak, fikirler paylaşmak heyecan vericiydi.

BOYALI DERE VADİSİ VE KARAGÖL
Kampın son gününde halk arasında boya ağacı olarak adlandırılan ‘Adi Kızılağaç’ların egemen olduğu Boyalı Dere Vadisi’ne geçilerek, vadi tabanında ağaçlar altındaki vahşi coğrafyada yürüyüş gerçekleştirildi. Su sesinin rüzgar sesine karıştığı ortam, ürpertici bir o kadar da çekiciydi. Buradan Ilıca Deresi’ne geçilerek bir müddet dinlenildi ve final bölge olan Karagöl’e ulaşılarak, oradaki yaşam alanı ve göl hakkında bilgiler alınıp suyu çekilmiş göl yüzeyinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Beyağaçlı Genç Beyinler Grubu Sözcüsü M. Fatih İrioğlu, “3 gün süren bu etkinlik sonrası, Beyağaçlı Genç Beyinler Grubu olarak Beyağaç ve çevresinin doğal güzelliklerini tanımak, içinde kısa süre de olsa yaşamak, arkadaşlarımızla hoş ve verimli zaman geçirmek bizler için çok yararlı ve anlamlı oldu. Buradaki izlenimlerimizi, düşünce görüş ve önerilerimizi, başta yerel yönetimler olmak üzere tüm ilgili kurum, kuruluş ve kişilere ileteceğiz. Okullarımızda yapılacak etkinliklerde kendi coğrafyamız hakkında bilgi ve görüş sunabileceğiz ve belki de okullarımızın doğa-çevre gezi kulüplerindeki arkadaşlarımızla bu bölgeye geziler düzenleyip kamp organizasyonları yapılmasına öncü olacağız. Bu yıl deneme amaçlı gerçekleştirdiğimiz etkinlikte neler yapıp yapamayacağımızı gördük, gelecek yıllarda geleneksel hale getireceğimiz doğa kampımıza katılımı genelleyerek daha fazla genç arkadaşımızın katılımını sağlayacağız. Bu kamp organizasyonunda baştan sona bizimle birlikte olup katkı veren Zeki Akakça ile diğer destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, bundan sonraki organizasyonlarda desteklerini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı