REKLAMI GEÇ

Beyağaç – Köyceğiz yolu ulaşıma açıldı

Beyağaç – Köyceğiz yolu ulaşıma açıldı

Denizli’nin Beyağaç ilçesi ile Muğla’nın Köyceğiz ilçesini birbirine bağlayan karayolu düzenlenen törenle ulaşıma açıldı.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2012 Perşembe, 14:54

Beyağaç ilçesi ile Muğla’nın Köyceğiz ilçesini birbirine bağlayan karayolu düzenlenen törenle ulaşıma açıldı. Beyağaç’ta düzenlenen açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Beyağaç Kaymakamı Soner Özer, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, Denizli coğrafyasının önemini anlatarak, “Denizli 130 metre rakımdan başlayıp, Ege Bölgesinin en yüksek noktası olan 2 bin 500 metrelik Honaz Dağı ile insanlar bir taraftan kayak yaparken 130 metrelik rakımda da termal kaynaklardan şifa aradığı bir kent. Bu kentin her noktasında ayrı değerler var. Hangi ilçemize gidersek gidelim Türkiye’nin başka bir yerinde karşılaşmayacağınız bir değerle birlikte oluyorsunuz. Dün Gireniz Vadisini, önceki günlerde Bozdağ’da Kayak Merkezinde incelemelerde bulunduk. İnsanlar ‘Denizli’de bu kadar çok kar olur mu?’ diyerek inanamıyorlar. Bozdağ’da şu anda kar miktarı Doğu illerimizin çoğunda yok” dedi.

Önemli olanın sahip olunan bu değerleri bir araya getirebilmek olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Bizim gücümüz ve kent olarak farkımız burada ortaya çıkıyor. Buradaki çalışma çok mütevazi bir çalışma. Bu çalışma da bile bir kurum ‘ben tek başıma yaptım’ demiyor. Bu kentin farkı, bu kentin büyüklüğü ve gücü burada ortaya çıkıyor. Sayın Milletvekillerimiz Ankara’da ilimiz için ilimiz için çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Kentin önündeki hedeflerin biran önce başarılması için en üst seviyede diyaloglarda bulunuyorlar. El ele vererek bu güzelliklere ulaşmamız gerekiyor. Buradaki Kartal Gölüne biz ulaşamıyorsak bunu kimseye izah edemeyiz. Buradaki anıt karaçam ağaçları orman olarak dünyada örneği olmayan bir yer. Tarihin en eski çağlarına tanıklık etmiş olan ağaçlar. Yol bir başlangıç yaptı. Çok daha iyi olabilirdi. Ama önemli olan başlamasıydı. Kısa süre içinde yeni sistem ile Beyağaç ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yol asfaltlanarak buradaki tüm değerler birlikte başarılır. Önemli olan insanların işlere yürek koymasıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Beyağaç-Köyceğiz yolu Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile ulaşıma açıldı.

Yorumlar

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 19 Ocak 2013, 11:10

Evet Beyağaç hala yolun bittiği yerdir.Görüntüler iyi olsada.

nazmi sungur   -  Bağlantı 2 Ocak 2013, 12:42

haber için teşekkürler lakin birde şu yolun fiziki özelliklerini ve hepsinden önemlisi kaç km. olduğunuda ekleseydiniz çok daha fazla hizmet vermiş olurdunuz bence..

Mustafa ŞEN   -  Bağlantı 28 Aralık 2012, 11:41

Eskere Çukuruna hayırlı olsun. Bir an önce asfalt çalışmalarına başlanırs oradaki güzellikleri herkesin görme şansı ortaya çıkar.(Karagöl,Kartal Gölü,Topuklu Yaylası ve Karaçam Ormanları)

Zeki Akakça   -  Bağlantı 28 Aralık 2012, 10:10

YAPILAN HER İŞE SAYGIM VAR EMEĞİ GEÇEN KİM İSE TEŞEKKÜR EDERİM!!!
Ama biraz insaf:
Bir yıl içinde 2. kez “Kırk yıllık Özlem bitti” diye haber yaptırılan yol burası. Bu haber konu olan yol ZATEN ONLARCA YILDIR VARDI Kİ ?
Bu yol orman yolu değil mi! Yoksa şu an da karayolu falan mı oldu?
Yeni yol da yapılmış falan değil?
Orman yolu kış mevsimine girerken (!) girerken tamir bakıma alındı!
Sonra yeni açılmış gibi tören yapıldı o kadar.
Yazın bu yoldan giden var mı hiç?
Ya da bir ay sonra buradan gidebilecek birileri var mı?
YENİ BİR YOL veya ASFALTLAMA yahut GENİŞLETME hatt ahatta GÜZERGAHINDA BİR DÜZELTME YOK Kİ?
Sayın yetkililer onlarca yıldır görmezden gelinen Beyağaç Muğla yolunun Denizli bölgesinde kalan yaklaşık 15 km.lik kısmı asfaltlansa(Muğla – Denizli sınırına kadar asfaltladı) Beyağaç-Muğla arası kaç km ve ne kadar zamanda ulaşılır? Niçin oradan hiç söz edilmez!

“Yerseniz buyrun Beyağaçlılar” bizden bu kadar deniyor !!!
İştahı olan buyursun. Yiyenlere de afiyet olsun!
Bana göre Beyağaç hala yolun bittiği yerdir!
Merak eden gidip baksın …

seyhan demirel   -  Bağlantı 28 Aralık 2012, 10:03

Yol açılış töreni var , tüm yetkililer var
YOL YOKK.
Üzerinde durduğunuz tali orman yolunu mu açtınız turist bu yoldan mı geçecek ???

murat kaya   -  Bağlantı 28 Aralık 2012, 10:00

34 yaşındayım son 20 yıldır her yıl kağnının bile geçmekte zorlanacağı 300 yıldır var olan bu keçi yolu için bütün devlet erkanı toplanıp kurdela kesip açılış yapar. Çok merak ediyorum yolun başında kurdela kesen erkandan herhangi bir babayiğit bu yoldan Köyceğiz e gitmişmidir ? Sayın vali aynı yolu yine törenle 8 ay önce açtğını hatırlamıyor mu acaba ?

bayram   -  Bağlantı 28 Aralık 2012, 01:03

köycegizden gelen bu yolla,Bozdag üzerinden Acipayam ,Antalya yolu birbirine baglanirsa bu imkanlardan faydalanan kisi sayisi artacaktir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı