REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ta birahaneler yeniden açıldı

Beyağaç’ta birahaneler yeniden açıldı

Beyağaç İlçesi’nde içkili alan olarak ilan edilen bölgeye taşınmaları için belediye meclisi kararı alınan ve kapatılan birahane işletmecilerinin açtığı davada mahkeme arara karar ile kesin karar alınıncaya kadar birahanelerin açılmasına karar verdi.

/ DENİZLİHABER / 10 Ocak 2014 Cuma, 15:55

Beyağaç İlçesi’nde, kadınların “Birahanelerde çalışan kadınlar kocalarımızı baştan çıkarıyor” diyerek başlattıkları imza kampanyası ve ilçe belediye meclisinin kararıyla içkili alan ilan edilen bölgeye taşınmalarına karar verilen 5 birahane kısa süre önce taşınmadıkları için mühürlenmişti. 

Bir birahane işletmecisinin açtığı dava ile Denizli İdare Mahkemesi, Belediye Meclis kararının yürütmesini durdurdu. Mahkeme aldığı ara karar ile, kesin karar verilene kadar, yürütmenin durdurulmasına ve birahanelerin faaliyetine devam etmesine hükmetti.

anons

Bu karar üzerine Beyağaç’ta bir hafta önce belediye tarafından mühürlenerek kapatılan birahaneler yeniden çalışmaya başladı. Birahanelerin tarım arazisi olan yeni içkili bölgeye taşınıp taşınmayacakları ya da mevcut yerlerinde faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyecekleri, Denizli İdare Mahkemesi’nin vereceği kesin karar ile netleşecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı