REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ın 7 yıllık yol özlemi bitti

Beyağaç’ın 7 yıllık yol özlemi bitti

Denizli’nin Tavas-Beyağaç İlçelerini birbirini bağlayan köy grup yollarında asfalt kaplama çalışmaları yapılarak ulaşıma açıldı. Bu yıl il genelinde 245 kilometre asfaltlama programlandığı açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2012 Çarşamba, 15:01

2005 yılında başlayan ve yaklaşık 7 yıldır onarımı devam eden Tavas İlçesi’nin; Medet, Garipköy, Ulukent, Yukarıboğaz, Çağırgan, Derinkuyu, Kozlar, Yeniçeşme ve Geriçam güzergâhından Beyağaç İlçesi’ni bağlayan 43 km’lik köy grup yolu çalışmalarda son aşamaya gelindi. Beyağaç İlçesi’nde devam eden grup köy yollarının asfaltlama çalışmaları denetimine İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Zihni Ertuğrul, Beyağaç İl Genel Meclisi Üyeleri ; Kudret Gürkaynak ve Hüdai Pulaş ile Yeniçeşme Muhtarı Salih Gündoğdu katıldı.

2011 ve 2012 yılında büyük onarımı yapılan yolun 6 km’lik kısmında asfalt kaplama çalışmaları yapılarak köy grup yolunun ulaşıma açıldığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin,  “Bu yıl il genelinde 245 kilometre asfaltlama programlandı. Şu ana kadar 86 kilometresi bitti. Tahmini olarak 15 Eylül civarında 2012 asfalt çalışmalarının tamamlanması planlanmakta” dedi.  Beyağaç yolunun uzun yıllardır gündemde olduğunu anımsatan Gürlesin, “Bu yolu yapmak şu anki meclisimize nasip oldu. Bu yolda 2005 yılından beri yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Yolun toplam uzunluğu 43 kilometre ve son periyoduna girmiş vaziyetteyiz. 6,5 kilometrelik bölümde birinci kat asfaltlama yapılıyor” diye konuştu.

Yolun maliyetinin en yüksek yatırımlardan birisi olduğunu, çok pahalı olmasına rağmen insanları buluşturan kaza riskinin azalması için bu çalışmaların olması gerektiğini söyleyen Gürlesin, “Yol medeniyettir. Bizler üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yola konulan malzemenin tamamen oturması için üzerinden bir yıl geçmesi gerekmekte, aksi takdirde asfalt yol istenilen kalitede olmamaktadır. Gürlesin, konuşmasında: “Bundan dolayı geçen yıl yapılan 6,5 kilometre yol çalışmasının 1. kat asfaltını yapmaktayız. Yapılan yol karayolları standardının da üzerinde. Son yıllarda yapılan yollarımız da bu şekilde. Yolu 10 metre genişliğinde, 3 şerit olarak düşünüyoruz. Beyağaç için 2. bir güzergâh oluştu. Daha önce farklı bir güzergâhtan Beyağaç’a ulaşılıyordu. Yeni güzergâhta buranın yolu çok kaliteli ve yol standardı çok daha iyi olduğu için bu güzergâhta çalışma yaptık. Diğer güzergâhta zemin çok çabuk bozuluyordu” dedi.

Beyağaç İl Genel Meclisi Üyesi Hüdai Pulaş, yıllardır beklediklerini hizmeti aldıklarını belirterek, “Kale yolumuz çok bozuktu. 10 yıldır gidilemez hale gelmişti. 5302 sayılı yasa çıkınca sağ olsun arkadaşlar bizi destekledi. Bu yolu bir grup yolu adı altında başladık, her sene 3 kilometre, 6 kilometre derken yolu bitirdik. Tabi bu güzel bir sevinç” dedi.

Beyağaç İl Genel Meclisi Üyesi Kudret Gürkaynak da “İl Özel İdaresi sayesinde yollarımızı baktığımız zaman çok güzel oldu. Maşallah havaalanı gibi. Buradan İl Genel Meclis Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e, Meclis Üyesi arkadaşlarımıza ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ise “Denizli İl Özel İdaresi olarak son 4-5 yıldır Beyağaç İlçe yolumuz olan 43 km yolu iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle bu Yörükhasanlar Mahallesi, Yeniçeşme üzerinden Karayolları standardında çok geniş bir yol yaptık. Şimdi asfaltlamasını yapıyoruz. Sonuçta Denizli’den çıkıldığında Beyağaç’a standart bir yoldan geçilecek. Şu anda Ulukent, Garipköy arasında geçen yolumuzda sıkıntılı yerler var. Bunların bir kısmını düzelttik. İnşallah bu asfaltlanması yapıldıktan sonra da Beyağaç’a çok sağlıklı bir yol açılmış olacak. Köy grup yollarında asfaltlama çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şimdiye kadar 86 km asfaltlama yaptık. Eylül 15’ine kadar da geri kalan asfaltımızı yapacağız. Böylece vatandaşlarımız köyünden ilçelerinden Denizli’ye sağlıklı yollardan gidecek. Bunun için çalışıyoruz. Bu sıcağın altında çalışan arkadaşlarımız çok zorlanıyorlar ama tüm bu çalışmalar vatandaşlarımızın sağlıklı ulaşım sağlayabilmesi için emeklerine sağlık. Baktığınızda karayolları standardında bir yol olmuş. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı