REKLAMI GEÇ

Mihrişah Sultan arazilerine alıcı yok

Mihrişah Sultan arazilerine alıcı yok

Denizli’nin Beyağaç ve Kale ilçesinde bulunan ve Mihrişah Sultan’a ait olduğu ileri sürülen 4bin 163 adet taşınmazın bir yıl önce satışa çıkarılmasına rağmen alıcı çıkmadı.

/ DENİZLİHABER / 21 Eylül 2013 Cumartesi, 15:02

Denizli Defterdarlığından yapılan açıklamada, Beyağaç ve Kale sınırları içerisinde bulunan Mihrişah Valide Sultan’a ait olduğu ileri sürülen ve 3 Mart 1924 tarihinde hazineye devredilen 4 bin 163 adet taşınmazın, özel bir düzenleme ile 2012 Nisan’ında satışına karar verilmesine rağmen, henüz satış gerçekleşmediği bildirildi.

Beyağaç’ın Cumhuriyet Mahallesi ile Pınarönü, Kızılağaç ve Sazak Köylerinde toplam 3 bin 752, Kale’nin ise Kayabaşı köyünde ise 411 mülk sahibinin uzun yıllar yaşadığı tapu sorunu, halk arasında 2B yasası olarak bilinen yasa ile çözüme kavuşmuş ve satışına karar verilmişti.

Denizli Defterdarlığından yapılan açıklamada, “26.04.2012 tarih ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 12. maddesinin 10. fıkrası ile çözüme kavuşmuştu. Söz konusu taşınmazların satışına ilişkin başvuru süresi 28.04.2014 tarihinde sona erecek olup, hak sahiplerinin bu Kanundan doğan haklarını kaybetmemeleri için bu süre içerisinde taşınmazın bulunduğu İlçe Malmüdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 NİSAN 2014
Defterdarlıktan yapılan yazılı açıklamada, satın alma talebi için son başvuru tarihinin 28.04.2014 olması nedeniyle söz konusu taşınmazlardahak sahibi olan ilgililerin hak kaybına uğramamaları için son başvuru tarihine kadar müracaatta bulunmalarının sağlanması yönünde çalışma yapılmasına için karar alındığını belirtildi.

Defterdarlıktan ayrıca, “Taşınmazların satışına ilişkin ödeme ve taksit koşulları hakkında hak sahiplerinin bilgilendirilmesi, satış bedeli olarak 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre hesaplanan cari yıl emlak vergi değeri üzerinden hesaplanarak satışa yönelik işlemlerin konu hakkında Defterdarlığımızdan ve Bakanlığımızdan (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) herhangi bir talimat beklenilmeden süratle yapılması, satış işlemlerinin en kısa sürede gerçekleştirilerek sonuçlandırılması gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.

6 YILDA 12 EŞİT TAKSİTLE SATIŞ
Müracaat üzerine hak sahiplerine İdarece yapılacak tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde yüzde 20, en az yarısının peşin ödenmesi halinde ise yüzde 10 indirim uygulanacağının belirtildiği açıklamada, “Satış bedeli taksitle de ödenebilecektir. Bu durumda, satış bedelinin yüzde 10’u tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde peşin ödenecek, kalan kısmı 6 yılda 12 eşit taksitle faizsiz olarak ödenebilecektir” denildi.

HENÜZ SATIŞ YOK
Beyağaç’ta 3 bin 752 hak sahibinden yalnızca 1814, Kale İlçesinde ise Kanun kapsamında sadece Kayabaşı Köyü bulunduğu ve bu Köyde toplam 411 adet taşınmaz mevcut olup, 142 başvuru yapıldığı açıklandı. Her iki İlçede henüz sonuçlandırılan satış işlemi bulunmadığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı