REKLAMI GEÇ

GENÇ BEYİNLER DOĞA KAMPINDA

GENÇ BEYİNLER DOĞA KAMPINDA

Beyağaç merkez ve köylerinde oturan bir grup üniversite öğrencisi genç, yaşadıkları yörenin doğasını çevresini doğal değerlerini tanımak ve tanıtmak amacıyla kurdukları grupla doğa kampı düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2010 Perşembe, 16:41

Kendilerine Beyağaçlı Genç Beyinler adını veren grup geçen yıl Beyağaç ilçe merkezinde öğrencilere dersler verip, sınavlara hazırlamış, gerçekleştirdikleri organizasyonlardan elde ettikleri geliri de üniversitede okuyan maddi durumu yetersiz arkadaşlarına burs olarak dağıtmışlardı. Önce ilçede bir çay bahçesini yaz tatili boyunca işleten, halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden tahsisli boş odalarda öğrencilere ders veren gençler, sezon sonunda eğlence düzenleyerek katılımcılardan yardımlar toplamış ve bunları da dağıtmışlardı.

Bu organizasyonu bir adım daha ileri götürmek adına bu yıl aynı grup, “Yaşadığımızı yöreyi önce kendimiz tanıyalım, değerlerimizi bilelim ve sonra da tanıtalım diyerek 3 günlük Doğa Tanıma ve Eğitim Kampı düzenledi. Kamp 09 Temmuz da başlayıp 11 Temmuz da sona erecek. Beyağaçlı Genç beyinler Grubu, bu kampın ileriki yıllarda daha kapsamlı ve geniş katılımlı organizasyonlar için bir referans oluşturacağı, önce yörenin flora ve faunasını kendilerinin öğrenip tanıyacaklarını ve sonra da başkalarına tanıtacaklarını ve böylece “Farkındalık” yaratacaklarını belirtiyorlar. Yaklaşık 20 kişilik Beyağaçlı Üniversiteli gencin katılacağı kamp; Beyağaç ve yöresinin çok bilinen doğal değerlerinden: Anıt ormanlar, Kartal gölü, Eren yeri, Çiçekbaba zirvesi, Gökçay vadisi, Boyalı dere bölgesi, Ilıca ve Karagöl bölgelerinin gezilip görülmesi ve incelenmesini kapsayacak. Kamp alanı Topuklu yaylası olarak belirlenirken katılımcılar her gün erken saatte kalkarak programlanan güzergahlarda, gezi, gözlem ve incelemeler yapıp fotoğraf çekecek ve bilgiler alacak. Kamp sonunda ise bir rapor düzenleyerek bunu ilgili kurum kuruluş ve kişilere sunacak. Organizasyonun koordinatörlüğünü, gezi rehberliğini ve eğitim sorumluluğunu kendisi de Beyağaçlı olan Zeki Akakça üstlenmiş durumda.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı