REKLAMI GEÇ

Kredi borcunu ödeyememe korkusuyla heyelan bölgesinden taşınmıyorlar

Kredi borcunu ödeyememe korkusuyla heyelan bölgesinden taşınmıyorlar

Beyağaç’ın Pınarönü Mahallesi’nde 29 aile tehlike içinde yaşamı sürüyor. Heyelan nedeniyle 2004 yılında “afet bölgesi” ilan edilen mahalle için zemin şartları uygun yeni bir yerleşim alanı belirlendi. Şu ana kadar 10 aile yeni yerleşim yerine taşınırken, 29 aile ise “maddi imkanlarının ev yapmaya elvermediği ve kredi tahsisiyle konut yapmaları durumunda borçlarını ödeyemeyecekleri” gerekçesiyle heyelan bölgesinde kalmaya devam ediyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2016 Pazar, 11:07

Beyağaç’ın Pınarönü Mahallesi, heyelan nedeniyle doğal afet bölgesi kapsamına alındı. 2004 yılında da mahallenin mevcut yerleşim yerinden 500 metre uzaklıkta, zemin etüdleri yapılan yeni bir alana taşınmasına karar verildi. 5543 sayılı İskan Kanunu’nun 16. maddesi gereğince de nakil çalışmaları devam ediyor.

TOPLANTI DÜZENLENDİ
Konu ile ilgili olarak Beyağaç Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin başkanlığında, Pınarönü Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda, tehlike altında olan evlerde yaşayanların yeni yerleşim yerine taşınmaları ele alındı.

63 ARSA ÜRETİLDİ
İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, nakil çalışmaları kapsamında toplam 63 arsa üretildi. Bu arsaların 35’i başvuruda bulunan ve yasal kriterleri taşıyan ailelere satıldı. 10 aileye 333 bin lira kredi desteği verilerek, konutlarını yapmaları sağlandı. 12 konutun ise inşaatları devam ediyor. Bölgede 38 rezerv arsa bulunurken, iki aileye daha tahsis işlemleri sürüyor.

MUHTAR: EVLER BİR AN ÖNCE BOŞALTILMALI
Pınarönü Mahallesi Muhtarı Metin Sabas, heyelan bölgesinde bulunan yerleşim yerinin bir an önce boşaltılması gerektiğini belirterek, “10 aile taşındı. 29 aile ise afet bölgesi sayılan yerde oturmaya devam ediyor. Can kaybı yaşanmadan aileler mevcut yerin 500 metre ilerisindeki yerleşim alanına taşınması sağlanmalır. Çünkü evlerin dayanıklılığı giderek azalıyor” dedi.

KAYMAKAMLIK DEVREDE
Öte yandan Beyağaç Kaymakamlığı, maddi durumları elvermediği gerekçesiyle taşınmayan aillelerin problemini çözme çalışmalarını sürdürüyor. Kaymakmlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan ailelere 6 aylık kira yardımında bulunmayı önerdiği, kredi konusunda da neler yapılabileceğinin araştırıldığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı