REKLAMI GEÇ

Orman kesiminde yolsuzluk: Müdür, kaçak keresteyle kayınpederine villa yaptırıyormuş

Orman kesiminde yolsuzluk: Müdür, kaçak keresteyle kayınpederine villa yaptırıyormuş

Beyağaç’ta, orman kesimi işlerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden, aralarında orman işletme müdürü de bulunan 4’ü tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2021 Pazar, 15:09

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Beyağaç ilçesinde orman kesimi işlerinde yolsuzluk yapıldığı ve kamunun zarara uğratıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Ekiplerin yaklaşık 3 aylık takibinin ardından belirlenen 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda orman işletme müdürü M.P. (47), tarımsal kalkınma kooperatifi başkanı H.T (51) ile yardımcıları A.D (44), Ş.C. (67) ve nakliye işi yaptığı belirtilen Ö.K. (33) gözaltına alındı.

Kooperatif binası içinde yapılan aramada ise kaçak olduğu tespit edilen 230 metreküp tomruk, şüphelilerin evlerinde ise suçtan elde edildiği değerlendirilen 140 bin lira ile 4 ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Ayrıca işletme müdürü M.P’nin Muğla’nın Milas ilçesinde kayınpederi adına yaptırdığı ileri sürülen villada, 10 metreküp kaçak kereste bulundu.

Ormandan kesilen ağaçların yüzde 90’ının kaçak yollarla kooperatife sokulduğu ve buradan işlenerek Muğla ve ilçelerindeki kereste atölyelerine satışının yapıldığı belirtildi. Şüphelilerin kamuyu yaklaşık 10 milyon lira zarara uğrattığı ileri sürüldü.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan işletme müdürü M.P, kooperatif başkanı H.T. ile yardımcıları A.D. ve Ş.C, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, Ö.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. DENİZLİ (AA)

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 1 Şubat 2021, 22:00

O odunlarla yakılsın adiler.

M. ALİ ÖZHAN   -  Bağlantı 1 Şubat 2021, 10:05

yazıklar olsun milletin malını çalan adilere,
bu vatanın ekmeğini yiyip vatana ihanet eden zavallı bunlar,
Allah bu dünyada da öbür dünyada da bunun hesabını sorsun sizden.

basicman   -  Bağlantı 31 Ocak 2021, 21:22

insanoğlu nasıl rahat artık..o haram yaptığın evde ki kamu malı..nasıl oturacaksın?kazan da nasıl kazanırsan kazan?onu oraya tayin edende de sıkıntı vardır..

ABBAS KARA   -  Bağlantı 31 Ocak 2021, 20:29

ALÇAK ADİ ŞEREFSİZLER

hd   -  Bağlantı 31 Ocak 2021, 19:16

Devletin zararı bunlardan alınsın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı