REKLAMI GEÇ

Yeni yol umut oldu

Yeni yol umut oldu

Denizli’nin, bin yıllık Karaçam ağaçları ve temiz havası ile ünlü Beyağaç ilçesi, turizmde hamle yapmak için yeni yapımına başlanan Beyağaç-Köyceğiz karayolunun tamamlanmasını bekliyor. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, yapımına başlanan 55 kilometrelik Beyağaç-Köyceğiz karayolunun, ilçeyi turizm merkezi haline getireceğini ifade etti.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2012 Cuma, 08:00

Denizli’nin Beyağaç ilçesi ile Muğla’nın Köyceğiz ilçesini birbirine bağlayacak olan ve Güney Ege’deki turizm merkezleri ile Pamukkale arasındaki ulaşımı 70 kilometre kısaltacak olması nedeniyle “turizm yolu” olarak adlandırılan yeni karayolunun yapımına başlandı. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, yapımına başlanan 55 kilometrelik Beyağaç-Köyceğiz karayolunun, ilçeyi turizm merkezi haline getireceğini ifade etti.

Yolun, Türkiye’nin çok sayıda turist çeken beldelerinden Köyceğiz ve Dalaman’dan Pamukkale’ye düzenlenen turlar için 70 kilometrelik bir avantaj sağlayacağına işaret eden Akçay, şunları söyledi:
“Etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynakları ile ünlü ilçemizin adı, yapılan turizm yoluyla daha da duyulur hale gelecek. Bu yol ile bin 700 metre yükseklikten gün batımını izlemeye gelen turist sayımızı artırmak istiyoruz. Sporcuları, spor takımlarını, sağlık sorunu yaşayanları, dinlenmek için özellikli yer arayanları, sıcaktan bunalanları, doğanın ve yaylanın değerini bilenleri, toplantı için kurumları, çeşitli faaliyetler için organizatörleri Topuklu Yaylası’nda ağırlayabilme hayalimiz artık gerçeğe dönüşebilecek.”

Akçay, bu yolla birlikte özellikle spor turizmi alanında hayalini kurdukları projeleri hayata geçirmeyi arzuladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Beyağaç’ın ağustos ayında bile bağrında kar bulunduran, türlü çiçeğin otağı olan Çiçekbaba Dağı spor takımlarının uğrak noktası haline gelecektir. Çiçekbaba Dağı’nın kuzeydoğusunda bulunan Kartal Gölü etrafından sporculara özel kamplar kurmayı planlıyoruz. Buzul çağında oluşmuş bir krater gölü olan Kartal Gölümüz, Kartal Gölü Milli Parkı içinde bulunan 600 ile bin 300 yıllık Karaçam ormanları sporculara sağlık dağıtan Kaynaklar haline gelmesini istiyoruz. Topuklu Yaylası’nda bulunan tesislerimiz de sporcular için bulunmaz bir fırsat.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı