REKLAMI GEÇ

“Dilencilik yapıyor” eleştirilerine Birsen Çelik’ten yanıt

“Dilencilik yapıyor” eleştirilerine Birsen Çelik’ten yanıt

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, 8 Ağustos depreminin ardından yaraları sarmak için çabalarken, özellikle sosyal medyadan gelen “Kapı kapı dolaşıyor, dilencilik yapıyor, krizi siyasi fırsata çeviriyor” eleştirilerine sert yanıt verdi. Başkan Çelik, “Halkım için bırakın kapı kapı dolaşmayı, Kaf Dağı’na çık deseler çıkarım. Biz ne zaman bu kadar acımasız olduk” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2019 Perşembe, 14:39

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basınla buluştu. Toplantıda Başkan Çelik’e CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Milletvekili Teoman Sancar ve İl Başkanı Mahir Akbaba da destek verdi.

Bozkurt depremi ve sosyal medyada hakkında başlatılan karalama kampanyalarına yanıt veren Belediye Başkanı Birsen Çelik, oldukça sert söylemlerde bulundu.

Depremin hemen ardından devlet yetkililerinin ilçeye geldiğini, yaraların sarılmasıyla ilgili çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Çelik, bunları hiçbir zaman inkar etmediklerini kaydetti. İnsanlar kendilerini güvende hissettikleri evlerine girmeye korktuklarını ifade eden Birsen Çelik, yerel yönetici olarak öncelikli görevinin bu travmanın ortadan kaldırılmasına yönelik olduğunu söyledi.

Son zamanlarda, özellikle sosyal medyada “Birsen Başkan kapı kapı dolaşıp yardım istiyor, devletimiz yardım etmedi mi ki sağa sola gidip yardım talebinde bulunuyor” gibi sözlerin dolaştığını anlatan Başkan Çelik, bununla ilgili açıklama yapmak zaruri hale geldiğini dile getirdi.

Çelik, “Ben Bozkurt Belediye Başkanıyım, bir vatandaşımın evini su bassa, bahçesine haşere girse beni arar. Ben sorunları çözmek için varım, kendi evimmiş gibi vatandaşımın yardımına koşarım. Ben kapı kapı dolaşıyormuşum, doğrudur dolaşıyorum. Bunu kendi işim için mi yapıyorum? Vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için değil kapı kapı dolaşmayı, Kaf Dağı’na çıkın deseler çıkarım, bu böyle biline” dedi.

BELEDİYE BİNASINI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK
Depremde evi yıkılan ve kendi yapacak gücü olmayanlara prefabrik konut yaptırmaya uğraştığını anlatan Başkan Çelik, “Bunu yapacak devletimizin desteği yetmiyor mu diyecek kadar empatiden yoksun, kendi insanına ve vicdanına yabancılaşan insanlar görüyorum, çok üzülüyorum. Krizi fırsata dönüştürüyormuşum. Bizim yaptığımız, krizden yeni krizlerin doğmasını önlemektir. Ben makamdayken yan binanın duvarı belediyenin üzerine çöktü, birçok duvarımız yıkıldı, çatladı. İçinde gece gündüz demeden vatandaşa hizmet veren personel varken binamız yıkılsaydı ne olacaktı? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız buna el koydu, ‘bu binada oturulamaz’ deyip, ‘Bozkurt’a 50 yıl daha ihtiyaç duymayacağın hizmet binası yapacağım’ dedi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar çıkardı. Belediye binasını benim üzerime tapulamıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi. Ben bugün varım yarın yokum. Önümüzdeki seçimlerde seçimi kimin kazanacağı belli değil, ama dayanıklı ve işlevsel bir binada hizmet verecek. Bunu kabul etmemek akla ve mantığa uygun mu?” diye sordu.

AYDIN BELEDİYESİ’NDEN DE ÇAĞRI ALDIM
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan da çağrı aldığını, mecliste depremi anlattığını belirten Başkan Çelik, “Meclis kararıyla durumu kötü ve acil olan vatandaşlarımıza 6 adet prefabrik ev yapımıyla ilgili destek sözü verdildi. Mecliste bana sorular soruldu AK Partili meclis üyelerince. Büyükşehir’den size destek yok mu diye sordular. Ben devlet terbiyesi aldım. Hiçbir ortamda ne Büyükşehri, ne de devleti rencide edecek tek bir söz söylemedim. Komşu hatırı var diye geldim dedim. Bir AK Partili meclis üyesi meclis huzur hakkı ile komisyon ücretlerini depremzedelere bağışlamayı teklif etti. Meclis’ten komisyona sevk edildi, oy birliği ile geçti, bir gün sonraki mecliste bu kez AK Parti ve MHP’liler reddet ve önerge oy çokluğu ile onaylandı. Bir günde ne oldu?” dedi.

“Biz ne zaman bu kadar acımasız olduk. Yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzu ne zaman kaybettik” diye soran Başkan Çelik, “Deprem bu kez bizi vurdu, yarın kimi vuracağı belli olmaz. Uzatılan yardım elini tutmamanın akılla, mantıkla izah edilir bir yanı var mı? Depremden 12 gün sonra Genel Başkanımıza gittim, deprem raporunu sundum, durumu izah etti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu arkanızdayız, ne yaparsanız destek vereceğiz dedi. Ne gerek vardı diyorlar. Ben çok şükür CHP’li belediye başkanım. Elbette önceliğim tabiki kendi partim olacak. Ama diğer partilerin de ilçemizle dayanışmasına fevkalade sevinirim. Biz ezelden beri bir bütün olarak yaşıyoruz. Afette ideolojimizi bir kenara bırakmazsak, nasıl bütün oluruz. Bir tek insanımızın kışın çatısı akacak olursa, bir çocuğumuz karda kışta sokakta kalırsa vah bizim ideolojimize” dedi.

FAY KALPLERİMİZİ AYIRMASIN
“Faylar ruhlarımızı, beyinlerimizi, kalplerimizi ayırmak için harekete geçmesin, binaları yolları ayırsın” diyen Çelik, “Bunun ayrımına vardığımız gün, yardım ettiğimiz AK Partili mi, CHP’li mi demekten vazgeçtiğimiz gün, millet olarak birbirimize sarılmayı öğrendiğimiz gün olacaktır. Biz birbirimize muhtacız, düşüncemiz ne olursa olsun çocuklarımız aynı okullara gidiyor, aynı sokaklarda yürüyoruz, geleceğimiz aynı şekilleniyor. Yardım eden etmeyen herkese teşekkür ediyorum. Art niyetli paylaşım yapanları da Bozkurt’a davet ediyorum. Bizim yaşadığımızı görmeden, ileride vicdanınızı yaralayacak eminim ki bu açıklamaları bir daha yapmayacaksınız.

YARDIMLARI ÇEYİZİME SAKLAMIYORUM
İzmir ve Aydın’ın dışında birçok ilçeden yardımların, hibe araçların geldiğini anlatan Başkan Çelik, “Bunları Bozkurt kullanacak, ben belediye başkanı olarak çeyizime saklamayacağım. Yalnızca belediyeler değil sanayiciler de yardımlarda bulunuyor. Beton desteği veren firma da var, ev tekstili ile ilgili destek veren de var, çocuklara giyim yardımı yapacak Sanayi Odası da var. Bunların yanında akademisyenlerin destekleri var” diye konuştu.

KARACA: “ACIPAYAM’DA YAŞANANLAR BOZKURT’TA OLMASIN”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da toplantıda söz aldı, Acıpayam depreminden sonra yaşanan süreci anlattı. Yerel seçimler öncesinde meydana gelen depremin hemen ardından bölgeye birçok devlet yetkilisinin geldiğini ve sözler verdiğini ifade eden Karaca, “Depremin üzerinden 6 ay geçti. Yaraların sarılacağı sözünü verenler seçimlerden sonra unuttular. Acıpayam’da yalnızca depremde ağır hasar alan yapılar yıkıldı, bunun dışında bir tek çivi çakılmadı. Acıpayamlı vatandaşlarımız mağduriyetlerini her yerde dile getiriyorlar, ancak sonuç alınamıyor” dedi.

Bozkurt depreminin ardından halkın “Acıpayamlıların başına gelenler bizim de başımıza gelecek” korkusu yaşadığını dile getiren Karaca, “Bozkurt Belediye Başkanımız Birsen Çelik’in çabalarıyla Bozkurt halkı bu korkularından kurtuldu. Başkanımız depremzedeler için çabalıyor. O’nun bu çabası, unutulan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yeniden hatırlattı. Sanırım rahatsızlık da bu nedenle ortaya çıktı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Birsen Çelik

Bozkurt Belediye Başkanı

Bozkurt’ta şimdi sosyal belediyecilik hakim...

Bozkurt Hakkında

Adı boz, toprağı bereketli, insanı sıcak…

Hava Durumu

BozkurtSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 14
21 Nisan 2024 Pazar 5 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 29Parçalı Bulutlu

Mahalleler

ALİKURT

ARMUTALAN

AVDAN

BAKLANKUYUCAK

BARBAROS

BAŞÇEŞME

CUMALI

ÇAMBAŞI

FATİH

HAMDİYE

HAYRETTİN

İNCELER

İNCELER TEKKESİ

MAHMUDİYE

MECİDİYE

MEHMETÇİK

MİMARSİNAN

SAZKÖY

TUTLUCA

YENİBAĞLAR

ALİKURT ARMUTALAN AVDAN BAKLANKUYUCAK BARBAROS BAŞÇEŞME CUMALI ÇAMBAŞI FATİH HAMDİYE HAYRETTİN İNCELER İNCELER TEKKESİ MAHMUDİYE MECİDİYE MEHMETÇİK MİMARSİNAN SAZKÖY TUTLUCA YENİBAĞLAR

Bozkurt Rehber

Kaymakamlık: 831 55 01

Belediye: 831 50 10

İlçe Emniyet Amirliği: 831 47 85

Jandarma: 831 44 88

Milli Eğitim Müdürlüğü: 831 55 05

Mal Müdürlüğü: 831 55 07

Tapu Müdürlüğü: 831 55 17

Nüfus Müdürlüğü: 831 55 14

Toplum Sağlığı Merkezi: 831 41 44

Tarım İlçe Müdürlüğü: 831 53 62

Müftülük: 831 55 16

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi: 831 45 52

Noter: 831 45 71

(Alan kodu: 0 258’dir)