REKLAMI GEÇ

135 BİN LİRA BORCA KARŞI 10 MİLYON LİRALIK HACİZ

135 BİN LİRA BORCA KARŞI 10 MİLYON LİRALIK HACİZ

Buldan Belediyesi’nin eski Başkan Mustafa Fahri Şevik döneminden kalan 135 bin liralık borçtan dolayı araç parkı ile tüm taşınmazlarına haciz konuldu. Haciz işleminin AK Parti Buldan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir tarafından yaptırıldığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2015 Cuma, 16:49

Buldan Belediyesi, bir önceki dönemden kalan borçların kıskacında. Geçen yıl yapılan yerel seçimde aday gösterilmeyince AK Parti’den istifa ederek DP’ye geçen eski Başkan Mustafa Fahri Şevik döneminden kalan borçlar sıkıntı yaratırken, AK Parti Buldan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir, 135 bin liralık olacağı nedeniyle haciz işlemi yaptırdı.

Önceki dönemden kalan alacağının ödenmediğini iddia eden Demir, 135 bin liralık olacağına karşılık belediyenin tüm araç parkı ile taşınmazlarına haciz koydurdu. Haczedilen malların tutarı 10 milyon lira olarak açıklandı.

ŞENÖZEN: ART NİYET SÖZ KONUSU
Haciz işleminin AK Parti İlçe Yönetim kurulu Üyesi Mehmet Demir tarafından yaptırılmasını “art niyet” olarak nitelendiren Buldan Belediye Bşakan Yardımcısı Hikmet Şenözen, “Belediyemiz geçmiş dönemin borçlarından dolayı sıkıntı yaşıyor. Kaynak yaratmak için Tarım Kredi Kooperaritifi’ne ortak olunması projesi devreye sokuldu. Tarım Kredi Koperatifi ile ortak projeleri hayata geçirecek kaynağın önünü açtığımızı düşünürken bu haciz yapıldı. Halbuki kendisine ödeme yapacağımızı söyleyip süre istedik. Ancak art niyet söz konusu olduğundan, beklemek yerine araç parkı ile taşınmazlara haciz koydurdu” dedi.

BORÇ 15 DEĞİL 21 MİLYON LİRA
Mustafa Gülbay’ın, Buldan Belediyesi’nde görevi devraldıktan sonra müfettiş incelemesi yaptırdığını ifade eden Şenözen, “Detaylı araştırmayla toplam borcun 21 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Bu borç 15 milyon lira sanılıyordu. Belediye geçmiş dönemde ciddi bir borç yükünün altına sokulmuş. Belediyenin kamu borçlarının yanı sıra özel sektöre de ciddi borçları var” diye konuştu.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 20 Mart 2015, 16:59

bu nedir Allahaşkına. Belediye akpli olsa yapılır mı? asla. Buldan B. Başkanı iyi şeyler yapınca kıskançlık ve haset ortaya çıktı belli ki

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı