REKLAMI GEÇ

142 yıllık makineyi bağışladı

142 yıllık makineyi bağışladı

Emekli eğitimci Turan Gündoğdu, geçtiğimiz yıl vefat eden annesine ait 142 yıllık kasnak makinesini Buldan Kaymakamlığı’na bağışladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2016 Perşembe, 14:28

1874 yılı Fransız ürünü makineyi kaymakamlığı ziyaret ederek bizzat Kaymakam Hacı Uzkuç’a teslim eden Turan Gündoğdu, “Annem öldükten sonra yıllarca oturduğumuz ev Akın ailesinin kızları tarafından satın alınarak kaymakamlığa bağışlandı. Evdeki eşyalardan bu makine de bana kaldı. Kasnak Makinesi diye bildiğimiz bu makineyi ben de en uygun olan kaymakamlığa bağışlamak istedim. Umarım kurulacak olan Buldan Müzesi’nde gerektiği gibi değerlendirilecektir. Annem bu makine ile yıllarca çalışarak para kazandı. 142 yıllık olmasına rağmen hala çalışıyor. Artık müzedeki yerini almalı” dedi.

Kaymakam Hacı Uzkuç da Turan Gündoğdu’ya anlamlı bağışı nedeniyle teşekkür etti. Kaymakam Uzkuş, “Ailesi için değerli olan, çocuklarına bırakılacak ender bir hatıra olacak bir makineyi bize bağışlamakla büyük bir incelik gösterdi. Bu makine en kısa zamanda oluşturulacak olan müzede hak ettiği yeri alacak” diye konuştu.

(Kaynak: Buldan Yaşam Gazetesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı