REKLAMI GEÇ

Asırlık çınarlara ’anıt ağaç’ levhaları asıldı

Asırlık çınarlara ’anıt ağaç’ levhaları asıldı

Buldan’ın önemli mesire alanı olan Kestane Deresi’ndeki asırlık çınar ağaçlarına ’anıt ağaç’ levhaları asıldı. Kestane Deresi’ndeki 7 Çınar, 2002 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenerek koruma altına alınmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2020 Perşembe, 10:07

Buldan’da “Her Evin Bir Hikayesi Var” projesi kapsamında gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihine sahip çıkan Buldan Belediyesi, ilçenin doğal güzelliklerini korumak ve çevre bilinci oluşturmak adına da hizmetlerine devam ediyor.

Buldan’ın önemli mesire alanlarından biri olan Kestane Deresi, bünyesinde barındırdığı anıt ağaçlar ile doğa tutkunlarının da uğrak yerlerinden biri. Kestane Deresi ayrıca, İzmir 2 Numaralı Kültür ve tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2002 yılında tescillenen 7 adet asırlık Doğu Çınarı’na da (Platanus orientalis) ev sahipliği yapıyor. Buldan Belediyesi ekipleri, asırlık çınar ağaçlarına “Anıt Ağaç” levhası astı.

Buldan Belediyesi olarak, genç beyinlerde soya bağlılık duygularını geliştirmek hem de doğa sevgisi ve çevre koruma bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Mustafa Şevik, anıt ağaçların, doğanın kendilerine bahşettiği uzun ömürlerinden ötürü geçmişi geleceğe bağlayan değerler olduğunu dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı