REKLAMI GEÇ

Bakan eşleri, Buldan’da dikiş makinesi başına oturdu

Bakan eşleri, Buldan’da dikiş makinesi başına oturdu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşleri Mine Bozdağ ve Ayşen Zeybekci, Buldan’ı gezdi. Bakan eşleri, Buldan Kültür Merkezi’ni (BELKÜM) ziyaretlerinde, makine başına geçip bir süre dikiş yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2014 Cumartesi, 10:30

Özcan DURUSOY/ BULDAN, (Denizli), (DHA)
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli programı kapsamında temel atıp, ziyaretler gerçekleştirirken, eşleri de el dokumalarıyla ünlü Buldan’ı gezdi. Mine Bozdağ ve Ayşen Zeybekci ve Vali Abdülkadir Demir’i ilçeye gelişlerinde Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay karşıladı.

ic-2Mine Bozdağ, Ayşen Zeybekçi ve Nurtaç Demir ile beraberindekiler, önce Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi’ni (BELSAM) gezdi. Burada el tezgahlarında dokunan Buldan dokumalarını inceleyen bakan eşleri, el dokuması ürünlere hayran kaldıklarını söyledi. İpek böceğinden dokunmuş şalları uzun süre inceleyen Mine Bozdağ, “Buldan’ın ismini duymuştum, dokumalarının çok güzel olduğunu söylemişlerdi. Ancak, burada yerinde görmek bambaşka bir duygu. Buldanlı ustaların bu güzel eserlerine hayran olmamak elde deği” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin eşi Ayşen Zeybekci, Buldanlı kadınların geleneksel giysisi olan ve artık pek giyenin kalmadığı peştamal- süslük giyerek fotoğrafçılara poz verdi.

Bakan eşleri, Buldan Belediyesi’ne ait Buldan Kültür Merkezi’ni de (BELKÜM) gezdi. Eski hükümet konağının ve eski cezaevinin restore edilmesi sonrası kültür merkezine dönüştürülen bu binada kendilerine dokumacılığın geçirdiği aşama ile ilgili uygulamalı bilgiler verildi.

ic-1
Mine Bozdağ ve Ayşen Zeybekci, dikiş makinasının başına geçerek bir süre dikiş yaptı. Buldan çarşısında yapılan kısa bir gezinti sonrası Evliyazadeler Evi’ni gezen Bozdağ ile Zeybekci, Buldan’dan ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı