REKLAMI GEÇ

Başkan Gülbay’dan şaşırtan proje

Başkan Gülbay’dan şaşırtan proje

Buldan’ın CHP’li Belediye Başkanı refüjlerde az su isteyen dikenli bitkiler kullanarak hem yayalara geçitleri kullanma alışkanlığını kazandırmak hem de ekstra masraf yapmamayı planlıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2014 Pazar, 12:40

Buldan’ın Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün özellikle mevsimsel çiçeklendirmede yüksek maliyetler çıkardığını görünce, bir taşla iki kuşu vurmayı planladı.

İlçede yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve aynı zamanda park ve bahçelere harcadığı masrafı kısmak isteyen Başkan Mustafa Gülbay, halk arasında ‘deve dikeni’ olarak bilinen mavi çiçekleri ele hoş bir görünümü olan doğal türe yöneldi.

YENİDEN DÜZENLENİYOR
Buldan’da park ve bahçeleri üretken hale getirmek için yeni düzenleme yapılacağını açıklayan Gülbay, “ Buldan’da 3’ü büyük olmak üzere çok sayıda park ve bahçe var. 3 büyük parkımızdan 2’sinin bakım ve onarımı Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Diğerlerinin bakımı ise bize ait. Buraları üretken hale getirmek için yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

“REFÜJLERE MAVİ DİKENLER EKEBİLİRİZ”
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Türkiye’de park ve bahçelerin tüketim mantığına dayalı olduğunu belirterek, “Biz yeşillik oluşturmak için su harcıyoruz. Elektrik harcıyoruz. Buraları üretken hale dönüştürmeliyiz. Örneğin su istemeyen, peyzaj bitkileri ekerek buraları güzelleştirebiliriz. Ben doğada gezmeyi severim. Gezerken, doğada öyle enteresan bitkilerle karşılaştım ki; masmavi dikenler var. Yoldan karşıdan karşıya geçmesine istemiyorsanız insanların onları oraya dikin. Hem çok güzel bir görüntü elde edersiniz, hem su harcamazsınız. Buldan belediyesinde, giderlerini azaltacak gelirlerini artıracak çalışmalara önem vereceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 4 Mayıs 2014, 17:26

BU DOĞRU BİR PROJE. BÜTÜN DÜNYADA İÇİLEBİLİR SU KAYNAKLARI HIZLA TÜKENİYOR. AMERİKA’DA ARTIK TAMAMEN SU İSTEMEYEN BAHÇE BİTKİLERİ KULLANILIYOR. HALKI DA BUNA İNANDIR. BU İŞİN ÖNCÜSÜ OL BAŞKAN.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı